Kam dal Spielberg oči? Film Čelisti je plný chyb

Pro natáčení byl vyroben model žraloka, který plave, kouše a dělá vše, co od něj člověk s ovládáním požaduje.
Zdroj: Youtube
Čelisti (1975) jsou americký film, natočený podle úspěšného románu Petera Benchleyho, který volně čerpal ze skutečných případů útoků žraloků u pobřeží Jersey v roce 1916.Rekreační město Amity každoročně navštíví mnoho nic netušících turistů a rekreantů.Toto léto však mnoho z nich najde smrt v hladových čelistech bílého žraloka. Všechno začíná ve chvíli, kdy je jedné noci napadena v moři mladá žena. Druhý den objeví šéf místní policie Martin Brody společně s policistou Hendricksenem na pláži dívčinu hlavu a část trupu. Lékař je přesvědčen, že ji napadl žralok.+ 6 fotek+ 7 fotek

Steven Spielberg je jedním z nejslavnějších režisérů světa. Byly to právě Čelisti, které ho vynesly mezi hvězdy ve svém oboru. Horor o žralocích je považován za hororovou legendu, kterou si diváci v televizi vždy rádi připomenou. Obsahuje ale množství obrovských chyb, které pozornému oku neuniknou.

Petra Járková
Petra Járková 19. 11. 2019 16:00

Pár s dětmi na více místech

Za dívkou, která začne řvát při spatření falešného žraloka, je vidět postarší pár s dětmi na lehátku. V dalším záběru řve muž a je za ním možné spatřit tentýž pár s ratolestmi, jen zrcadlově otočený.

Noha bez boty

Když žralok zaútočí na muže v lodičce, tak než ji převrhne, je možné si všimnout, že muž nemá boty. Když ale klesá ke dnu jeho ukousnutá končetina, je na ní teniska.

Kovová konstrukce

Ve scéně, kdy žralok útočí na loď, je zřetelně vidět kovová konstrukce, která žralokovi otevírá tlamu.

Chybějící prsten

Když je Hopper v kleci, je si možné všimnout, že má na levém prsteníčku velký prsten. Když z harpuny sundá korkový špunt, následuje záběr, kde žádný prsten nemá.

Barevné šortky

Při útoku žraloka v průplavu je záběr na v písku si hrajícího Seana Brodyho, který má zelené šortky. V dalším záběru má ale šortky černé.

Velké vlny

Ve scéně, kdy „žralok“ táhne loď, je možné si ve spodní části obrazovky všimnout velkých vln, které samozřejmě dělala druhá loď táhnoucí Orcu.

Nepřirozená poloha

Během scény, kdy se žralok blíží k hrdinům, aby na něj mohli vystřelit první harpunu s barelem, je vidět, jak je žralok v nepřirozené poloze s hlavou nad hladinou.

NA SNÍMKY Z FILMU ČELISTI SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

REDAKČNÍ TIP: FILM ČELISTI MŮŽETE VIDĚT DNES VEČER OD 20 HODIN NA NOVA CINEMA

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články