Kapela Monkey Business slaví devatenácté narozeniny: Podívejte se na nový videoklip, který představila fanouškům

V průběhu studia na střední pedagogické škole se Matěj Ruppert zúčastnil hudebně-soutěžního pořadu „Caruso Show“ a zvítězil.
Zdroj: Monkey Business
Zpěvák Matěj Ruppert.Letos kapela slaví devatenáct let.V průběhu studia na střední pedagogické škole se Matěj Ruppert zúčastnil hudebně-soutěžního pořadu „Caruso Show“ a zvítězil.Album Bad Time for Gentlemen.+ 2 fotky+ 3 fotky

Tradičním koncertem v pražských Žlutých lázních završila populární česká kapela, jejíž žánrem je pop a funk, své velké turné. Jen pár dní před tím se však kapela v čele s Matějem Ruppertem pochlubila novým videoklipem. Už jste ho viděli?

Lenka Chvostová
Lenka Chvostová 25. 05. 2019 18:00

Režie klipu, který vás možná překvapí, se ujala celá kapela. Při jeho sledování si všichni mohou připomenout mayovky, které většinu z nás provázely celým dětstvím. Celý se totiž skládá z různých záběrů z natáčení slavných západoněmeckých filmů s Vinnetouem. Občas jsou proložené podobně archivně vypadajícími záběry kapely.

Nový videoklip kluci natočili k písni Sweet Years of Procrastination z loni v říjnu vydané desky Bad Time For Gentlemen. Skupina si při přípravě alba dala záležet na každém detailu, posluchač může při opakovaném poslechu nalézat stále nové drobnosti, které potěší ucho i ducha. Obal alba má nepřehlédnutelný design, kterému dominují dobové fotografie Bohdana Holomíčka.

Česká hudební skupina Monkey Business se dala dohromady na začátku roku 1999, aktivně působí ale až od roku 2000. Vedle kapel J. A. R. a Sexy Dancers je dalším projektem multiinstrumentalisty a producenta Romana Holého.

Stálou sestavu skupiny Monkey Business tvoří zpěvák Matěj Ruppert, zpěvačky Tereza Černochová a Tonya Graves, dále zpěvák a klávesista Roman Holý, klávesista Ondřej Brousek, baskytarista Pavel Mrázek , kytarista  Oldřich Krejčoves  a bubeník Martin Houdek.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články