Kovbojský klobouk a tvrdý rap: Kontroverzní umělec a velký přítel Eminema Yelawolf dnes večer vystupuje v Praze

Yelawolf, vlastním jménem Michael Wayne Atha, je americký rapper, textař a skladatel, který se narodil 30. prosince 1979.
Zdroj: Wikimedia Commons/Abby Gillardi CC BY
Yelawolf, vlastním jménem Michael Wayne Atha, je americký rapper, textař a skladatel, který se narodil 30. prosince 1979.Pochází z města Gadsden ležící ve státě Alabama.Kariéru umělce mu pomohla nastartovat roku 2005 televizní show The Road to Stardom with Missy Elliott.Ještě téhož roku vydává album Creek Water.+ 5 fotek+ 6 fotek

Dnes večer vystoupí v Praze umělec, který nemá ve světě obdoby. Míchá totiž hip-hop s country, rockem i metalem. Pochází z Alabamy a říká si ghetto cowboy Yelawolf. Rozhodně se o něm dá říci, že patří mezi nejkontroverznější umělce dnešní doby.

Petra Járková
Petra Járková 09. 03. 2020 16:00

Americký rapper, textař a skladatel, Michael Wayne Atha, se narodil 30. prosince 1979. Pochází z města Gadsden ležícího ve státě Alabama a kariéru mu pomohla nastartovat roku 2005 televizní show The Road to Stardom with Missy Elliott.

Vlastní značka whisky

V minulém roce toho stihl raper Yelawolf opravdu dost, kromě své vlastní značky whisky Creek Water poslal do světa hned dvě alba. První vzniklo tradičně na velkém Eminemově vydavatelství a druhé na vlastním nezávislém labelu Slumerican Records. Obě tato alba představí v pražském klubu Roxy 9. března 2020.

Úplně se usadit by byla nuda, vždy jsem chtěl pokoušet žánrové hranice i své fanoušky. Proto zase nechávám vše za sebou a vydávám pod svou vlastní značkou,“ prozradil týpek, který je známý také pod přezdívkou Catfish Billy.

Přátelství s Eminemem

Jeho tělo zdobí tolik tetování, že byste je spočítali jen stěží. Ve své oldschoolové tvorbě míchá hip-hop s country, rockem i metalem. Svou první desku vydal v roce 2005. Mezi rapovou elitu se dostal o několik let později díky singlu Pop the Trunk z průlomového mixtapu Trunk Muzik 0-60. Ten vyšel na labelu vedeném Eminemem, který si mladšího rappera vzal pod svá křídla a společně odjeli několik turné a vydali i úspěšný singl Best Friends s více než sto padesáti miliony přehrání na YouTube.

„Shady je úžasný, vydávat u něj je pro mě čest. Dává mi spoustu prostoru a nechává mě dělat, co je pro mě přirozené. Je to dobrý člověk a všechny kolem podporuje,“ prozradil o letité spolupráci s Eminemem Yelawolf .

NA RAPERA YELAWOLFA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články