Detox podle horoskopu: Jak zvládají měsíc bez alkoholu jednotlivá znamení zvěrokruhu

Detox podle horoskopu: Jak zvládají měsíc bez alkoholu jednotlivá znamení zvěrokruhu
Zdroj: Freepik

Přichází únor, měsíc detoxu! Přinášíme zábavný horoskop o tom, jak zvládají měsíc bez alkoholu jednotlivá znamení zvěrokruhu. Pro Býky je to hračka, Střelci se topí v problémech! A co ti ostatní?

Jana Jánská
Jana Jánská 31. 01. 2023 06:00

Beran (21. 3. – 20. 4.) 

Obecná charakteristika: Berani se rádi baví a alkohol obvykle snášejí dobře. Mohou si proto dovolit i tvrdý alkohol, třeba vodku. Hodí se k nim červené drinky, jako je Cosmopolitan nebo Bloody Mary. Vyhnout by se měli drinkům, které jsou příliš kyselé, protože by jim přece jen mohly podráždit žaludek.

Jak zvládnou detox: Když se Beran zapře, dokáže nemožné. Klidně prorazí hlavou zeď. Pokud tedy bude mít dostatečnou motivaci, propluje detoxem jako nůž máslem.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Obecná charakteristika: Býci se nijak neopíjejí, přesto si rádi vychutnají sklenku lepšího alkoholu. Hodí se k nim například koňak, který mohou popíjet během volného odpoledne či večera s přáteli. Zalíbení najdou i v hořkém pití, jako je Fernet nebo Becherovka. Z míchaných nápojů by měli vyzkoušet Matu Hari.

Jak zvládnou detox: Býk se dokáže pořádně "zabejčit". Když se dá tahle vlastnost dohromady s faktem, že toto znamení zvěrokruhu není zrovna otrok alkoholu, je jasné, že detox bude hračka!

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Obecná charakteristika: Blíženci se chtějí hlavně bavit a alkohol jim v tom může pomoci. Milují hlavně víno - a je jedno, zda bílé, červené či růžové. Dobrou volbou je také tequila, která Blížence dovede do varu. Z míchaných nápojů je to pak Paloma nebo Margarita.

Jak zvládnou detox: Blíženci nemají alkoholický detox zrovna dvakrát v lásce. Vždyť milují zábavu jako nikdo! Dát si pauzu od mejdanů a drinků je pro ně proto problém.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Obecná charakteristika: Raci by si měli na alkohol dávat pozor, protože jim zejména ve větším množství nedělá dobře. Vyzkoušet by měli saké, protože jde o stylové pití, u kterého se tolik "neztřískají". Z drinků doporučujeme Strawberry Mint Spitzer nebo mojito. Nevhodná je vodka nebo rum.

Jak zvládnou detox: Raci klidně zařadí zpátečku a detox zvládnou levou zadní. Dobře totiž vědí, že s alkoholem mají spíše problémy, a tak se ho rádi na čas zcela vzdají.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Obecná charakteristika: Lvi bývají na alkohol vybíraví a rozhodně u nich nezabodujete krabicovým vínem ze supermarketu. Lva pozvěte do dobré vinotéky, která má navíc atmosféru. Na přípitek pak zrozenci v tomto znamení zvěrokruhu preferují šumivý sekt. Lahodí jim také stará irská či skotská whisky.

Jak zvládnou detox: Lev je trochu rozporuplné znamení, co se alkoholu týče. Obecně lze ale říci, že když mají Lvi motivaci, třeba kvůli partnerovi, a dočkají se navíc pochvaly, zvládnou detox bez zaškobrtnutí.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Obecná charakteristika: Panny pijí uvědoměle a dokáží si vychutnat každý doušek. Znají svoji míru a nepřekračují ji. Hodí se k nim dobré víno nebo gin, který se dá skvěle namíchat s tonikem. Vyhnout by se měly příliš sladkým koktejlům, po kterých mohou začít přibírat na váze.

Jak zvládnou detox: Pro Panny není detox nic, co by s grácií neustály. Ostatně nepijí nijak nadmíru, a tak bez kapky alkoholu dokáží být i delší dobu.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Obecná charakteristika: Váhy by si měly dávat na alkohol největší pozor ze všech znamení zvěrokruhu, neprospívá totiž jejich ledvinám. Pít by měly drinky, které jsou jen slabě alkoholické a spíše sladší. Dobrou volbou je Aperol Spritz, různé druhy ciderů a pivo s ovocnou příchutí.

Jak zvládnou detox: Pokud se Váhy "neutrhnou ze řetězu", což velmi dobře dovedou, zvládnou detox vcelku v poklidu. Cíleně se však musejí vyhýbat místům, kde by je to svádělo pořádně zapařit.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Obecná charakteristika: Štíři snášejí alkohol všeobecně dobře. Umí si vybrat kvalitu i zajímavou chuť, proto je pro ně vhodný Cointreau. Vyzkoušet mohou také karibský rum, který se dá skvěle míchat s nealkoholickým nápojem. Sednou jim také velice tmavé odrůdy vín, jako je Syrah.

Jak zvládnou detox: Štírům radíme vyměnit dobrý alkohol za ještě lepší sex. Ten totiž milují natolik, že pak po drinku ani neštěknou a detox zvládnou na jedničku.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Obecná charakteristika: Střelci rádi pijí na vysoké noze. Se sklenkou alkoholu působí vždy sofistikovaně. Na speciální události preferují samozřejmě šampaňské. Vyzkoušet by měli koktejl Hugo, kdy se do sklenice dají kostky ledu, ty se zalijí sektem, přidá se bezinkový sirup a trocha vymačkané limetky.

Jak zvládají detox: Střelci detoxy nesnášejí, stejně jako každé jiné odříkání. Na až příliš milují život a zábavu. Potřebují tedy zatraceně velkou motivaci, aby si dokázali "odtrhnout od pusy",

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Obecná charakteristika: Kozorozi pijí střídmě a velice dospěle. Nikdy nesmíchají druhy alkoholu, které si spolu nesednou. V baru rádi usednou se sklenicí skotské či s Martini. Míchané nápoje jim příliš nesvědčí a měli by se vyhnout drinkům, které obsahují hodně cukru.

Jak zvládají detox: Kozorozi obecně nejsou otroky alkoholu. Ano, rádi si dají něco dobrého, ale jen málokdy to přeženou. Proto pro ně detox nepředstavuje žádnou velkou překážku.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Obecná charakteristika: Vodnáři rádi experimentují a za svůj život vyzkouší celou řadu drinků. Obvykle si ale najdou jeden, u kterého zakotví. Mohou si dovolit alkohol, který je opředený řadou pověstí, a to absinth. Hodí se k nim také růžové víno.

Jak zvládají detox: Pokud Vodnář propadne démonu alkoholu, jen velmi těžce se mu brání. Pro takové je detox noční můra. Většina Vodnářů však detox zvládne v pohodě.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Obecná charakteristika: Ryby alkoholu příliš neholdují a často si ho dávají jen tak na přípitek. Alkohol může zapříčinit, že Ryba bude zadržovat vodu. Z drinků se k nim hodí Bed of Roses nebo Colt 45. Ryby by měly volit pití, které obsahuje jen malé množství alkoholu, jako jsou nejrůznější cidery či ovocná piva.

Jak zvládají detox: Ryby jsou v pití střídmé, málokdy se "zrubou" do němoty. Alkohol je pro ně obecně vlastně spíše svátečním pitím. Proto je pro ně detox něco tak snadného, že jim mnozí mohou jen závidět.

Další horoskopy ➔

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články