Kulatiny Elišky Balzerové, hvězdy Nemocnice na kraji města: Tajemství krásy naší nejelegantnější herečky

Eliška v roli svérázné matky v Románu pro ženy
Zdroj: Čsfd
Krásná blondýna Eliška BalzerováEliška a Táňa v komedii Tátova volhaEliška s Milošem Kopeckým v seriálu Nemocnice na kraji městaEliška Balzerová na 70 let vypadá neskutečně+ 6 fotek+ 7 fotek

Krásná, talentovaná, oblíbená a skromná. Taková je herečka Eliška Balzerová, která před několika dny oslavila 70. narozeniny. Odmalička věděla, že chce stát na prknech, co znamenají svět a to se jí daří už několik desítek let.

Petra Járková
Petra Járková 10. 06. 2019 08:00

V roce 1971 nastoupila do angažmá v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích. O šest let později se stala členkou Divadla na Vinohradech a hrála také v pražském Národním divadle. Spolu s hercem Tomášem Töpferem se podílela na rekonstrukci a znovuotevření Divadla Na Fidlovačce.

Svou první příležitost u filmu získala v roce 1969 v roli Terezy v komedii Václava Vorlíčka Kaktus, bomba, letadlo. Do širšího povědomí diváků se pak dostala svou rolí ortopedky Alžběty Čeňkové v seriálu Nemocnice na kraji města.

Balzerová většinou ztvárňovala vedlejší role, i v nich byla ale nezapomenutelná. Vzpomeňme například Dášu Adámkovou v komedii S tebou mě baví svět nebo Emu Gabrielovou v dramatu Pěsti ve tmě. Jedinečná byla také před devíti lety, kdy hrála roli tak trochu bláznivé a živé babičky Vilmy ve filmu Ženy v pokušení.

V Tátově volze už je sice o něco starší, ale krása ji rozhodně neopouští. Hvězdně obsazený snímek se stal v roce 2018 hitem kinosálů i díky tomu, že v divácích dokázal vyvolat nejrůznější emoce. Na tom má velkou zásluhu právě Balzerová, která do snímku přenesla své dlouholeté herecké zkušenosti.

Je nutno podotknout, že na 70 let rozhodně nevypadá a zcela evidentně umí stárnout elegantně.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články