Kulinářský letní tábor udělá z vašich dětí gurmány.

Kulinářský letní tábor udělá z vašich dětí gurmány.

Chtějí se vaše děti toulat po zeměkouli, i když vy jste právě přikovaní ke kancelářské židli nebo mladšímu sourozenci? V kuchyni vám rády nakukují přes rameno a při pečení by se nejraději v těstě vykoupaly? Pak je rozhodně musíte zapsat na letní tábor cukrářky Ivety Fabešové do její vyhlášené akademie v centru Prahy. Týdenní kurzy jsou zaměřené na jednu ze světových kuchyní a vašim dětem zaručeně osladí prázdniny a přinesou pořádnou porci legrace.

Karolína Svobodová
Karolína Svobodová 02. 08. 2019 15:04

Příměstské tábory sice už jsou v plném proudu, ale pár volných míst ještě sežene. Pod odborným dohledem Ivety Fabešové proběhly od začátku prázdnin už dva. Spolu se zkušenými lektory a cukráři z Mezinárodní pražské cukrářské akademie (IPPA) měly děti možnost „procestovat“ oblíbené gastronomické ráje, Itálii a Francii. Vyrobily si vlastní těstoviny, divili byli byste se, kolik druhů existuje, ale také lasagne i tiramisu, vlastnoručně zasázely bylinky a také se naučily základním frázím v daném jazyce, aby si nejrůznější laskominy mohly na výletech po zeměkouli objednávat samy.

V týdnu věnovaném Francii se zase podívaly na zoubek zapečeným sendvičům, bagetám i proslulým francouzským cukrovinkám jako třeba čokoládové pěně nebo makronkám (takovým, jakým nejde odolat). V každém z kurzů děti soutěžily o titul Mastechefa, čímž dostaly šanci ukázat, co všechno se za daný týden naučily, a vzít to do ruky „po svém,“ jejich kreativitě neklademe žádné meze. Dopřejte dětem vše, o čem kdy snily a co je nenecháte vyvádět ve své kuchyni! 

V pondělí 29. července to děti znovu roztočily v kurzu zaměřeném na Českou republiku, nechybí povidlové buchty ani pořádná svíčková. Každý prázdninový kemp se kromě vaření a pečení organizátoři snaží obohatit něčím zajímavým. V tom “českém,” to je malý kurz etikety, kde si děti „opráší“ základy stolování, a mimo jiné stráví hodinu věnovanou různým nářečím.

V srpnu se pak pro velký úspěch vrátí téma Francie a Itálie. V druhé polovině srpna prostor akademie Ivety Fabešové zaplní obří mnohapatrový burger a pravé donuty, ano děti čeká týden americké kuchyně.

Přesný itinerář a další informace o kurzech najdete na www.ifcafe-ippa.cz v záložce kurzy pro děti. Na všechny kurzy je možné se přihlásit právě teď.

Cukrářské dětské kempy jsou určené dětem od 7 do 15 let. Začínají v 9 ráno, končí v 16 hodin a rodiče se každý den můžou těšit na malou ochutnávku toho, co děti během dne vytvořily.

 

IF CAFÉ IPPA

International Pragrue Pastry Academy je mezinárodní cukrářská akademie, vytvořená na prostoru o velikosti 550 m² se sídlem v Rosetta Palace v Jungmannově ulici přímo v centru Prahy. Cukrářská akademie je rozdělena do 3 částí: prezentační sál pro 45 posluchačů, nejmodernější cukrářská výroba s možností praktických kurzů pro 8 osob, dětská akademie pro děti ve věku 7–15 let, které se vzdělávají zábavnou formou.

IVETA FABEŠOVÁ, majitelka kaváren IF Café a cukrářské akademie IF Café IPPA 

Po účasti v soutěži Master Chef "Na nože” si otevřela svoji cukrářskou výrobu, ve které začala vyrábět cukrářské produkty pro lokální kavárny. V roce 2012 otevřela svojí první vlastní cukrárnu IF Café. Zájem o kvalitní cukrařinu a o to, jak produkty vyrábí byl obrovský. V další cukrárně tedy postavili prosklenou výrobu, která je srdcem celého prostoru a zároveň dává zákazníkům možnost nahlédnout do celého procesu. Z malé rodinné cukrárny se stal celorepublikově uznávaný koncept IF Café, který dělá cukrařinu na nejvyšší úrovni. V současné chvíli má čtyři pobočky v centru Prahy. Sama sebe neustále vzdělává a navštěvuje Masterclasses v zahraničí, a právě tak se zrodila myšlenka postavit v Praze mezinárodní akademii.

 

Související články

Další články