Máte v ložnici jako v sauně a nemůžete usnout? Poradíme, jak tyto horké noci přežít

Při vysokých teplotách se špatně spí
Zdroj: zdroj: pixabay
Když je horko, spí se špatněnevíme, jak si lehnout a neustále se převalujemeKdyž nepustíme horko do pokojeBude se nám spát lépe+ 1 fotka+ 2 fotky

Jste unaveni po velmi náročném dni, ale nemůžete zabrat, protože pokojová teplota se pomalu a jistě blíží ke třiceti stupňům a pro samou výheň nemůžete ani usnout? Máme pro vás pár tipů, jak se ochladit a usnout.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 23. 04. 2018 11:31

Důležitá je prevence

Není dobré pouštět horko do pokoje. Přes den zatáhněte žaluzie a neotevírejte okna, aby teplo nemělo možnost do pokoje proniknout.

Rozhýbejte vzduch

Nejlépe větrákem. Pusťte větrák naplno a nechte ho běžet celý den a večer ho vypněte... Někomu se totiž při hučení větráku špatně spí. Pro lepší efekt dejte pod větrák nádobu se studenou vodou nebo kostkami ledu. 

Strava

Důležité je i to, co jíte. Vyhněte se tučným a těžkým jídlům a zařaďte do svého jídelníčku lehké a hlavně studené jídlo. K večeři si dejte studený salát, těstovinový salát nebo studenou polévku. Zapomeňte na alkohol. Roztahuje cévy a člověk se víc potí. Celkově zatěžuje organismus. Skvěle na osvěžení funguje ibiškový studený čaj.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články