Mentolovým cigaretám brzy odzvoní: Začněte hledat nové alternativy!

Mentolovým cigaretám brzy odzvoní: Začněte hledat nové alternativy!
Zdroj: Vype ePen

Ke konci května letošního roku z českých trafik zmizí tolik oblíbené mentolové cigarety. A nebudou jediné, odzvoní i jiným příchutím. Není tedy konečně ten správný čas vyzkoušet některou z moderních alternativ?

Speciální projekt
Speciální projekt 25. 02. 2020 11:19

Na trhu se objevuje řada nejrůznějších tabákových alternativ, které pomohou „mentolovou krizi“ překlenout. Přišli s nimi přední tabákové společnosti z jejichž nabídky si jistě vybere každý.

Na co se zákaz nevztahuje

Zákaz se totiž nevztahuje na všechny tabákové výrobky a prozatím ponechává stranou veškeré elektronické cigarety, nahřívaný tabák či nikotinové sáčky. Tudíž je jasné, že se výrobci přehání, kdo poskytne uživatelům širší a kvalitnější nabídku.

Dosavadní nabídka

Náplně do elektronických cigaret, zařízení na zahřívaný tabák i ten určený k orálnímu užití, najdeme v trafikách a tabákových speciálkách již nějakou dobu, a to v poměrně širokém výběru, kterému oblíbený mentol či ovocné příchutě dominují.

Kompletní portfolio

Pozadu nechtěl zůstat ani velikán British American Tobacco, tudíž jako první firma na českém trhu zkompletovala své portfolio tabákových alternativ. Kromě zařízení na zahřívaný tabák glo, díky němuž lze užívat chutě mentolu v click náplních a po beztabákové variaci skandinávského snusu v podobě nikotinových sáčků LYFT, přichází nyní s další novinkou – elektronickou cigaretou Vype ePen 3.

[caption id="attachment_100071" align="alignnone" width="600"]Vype ePen 91158[/caption]

Elektronická cigareta

Ta funguje na principu zahřívání tekutiny, čímž vzniká pára, která se vdechuje. Patří mezi produkty s uzavřeným systémem, do kterých se tekutina (e-liquid) nedolévá, ale uzavřená náplň se zasune a po využívání nebo při výměně se jednoduše lehkým zatlačením vytáhne.

Široká nabídka příchutí

Na českém trhu jsou náplně do Vype ePen 3 dostupné v sedmi chuťových variantách. Nechybí příchutě máty, vanilky, tabáku, manga, či lesních plodů, vybere si tedy opravdu každý. Všechny ingredience používané v náplních pro Vype navíc prošly detailním zkoumáním týmem toxikologů a byly certifikovány pro použití v elektronické cigaretě.

Oblibu ukáže čas

Do jaké míry si novinkové produkty s příchutí mentolu stávající uživatelé klasických cigaret oblíbí, ukáže čas. Vycházíme-li ale ze statistik, které potvrzují oblíbenost mentolových cigaret u českých kuřáků, mají velkou šanci na trhu uspět. Už teď se stačí dívat kolem sebe na ulicích a vidíte, že málokdo drží v ruce konvenční cigaretu, ale většina lidí přechází na její modernější a potenciálně zdravější alternativu.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články