Na těchto 5 věcí nesmíte zapomenout, když vyrážíte k vodě

Na těchto 5 věcí nesmíte zapomenout, když vyrážíte k vodě
Zdroj: Pexels

Jet se koupat umí každý. A každý taky ví, co by měl mít s sebou. Jenže pak to je honem honem, hlavně, ať už tam žbluňknem, a nezbytnosti zůstávají doma. Abyste na ně pro samé nadšení nezapomněli, udělali jsme pro vás jednoduchý seznam.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 16. 09. 2021 15:10

1. plavky

Ke koupání je technicky vzato nepotřebujete, ale pokud nemíříte na nudistickou pláž, je lepší si je vzít. Starý trik je obléct si je na sebe předem, když jste ještě doma. Jednak nebudete muset hledat, kde se do nich na místě převléknout, jednak je určitě nezapomenete. Široký sortiment moderních a módních plavek nabízí například Bershka. Trendem v dámské módě jsou vysoko vykrojené bikiny a „retro“ materiály jako háčkovaná krajka (podšitá pro neprůhlednost) nebo látky podobné manšestru. Mužské plážové módě vládnou krátké šortky a pastelové barvy. Pokud se hodláte opalovat, vyhněte se u dámských plavek komplikovaným prostřihům a u pánských plavek zbytečně dlouhým nohavičkám.

2. pokrývka hlavy

Klobouk nebo kšiltovka, chránit si hlavu před sluncem je nutnost, jinak vám totiž hrozí úžeh. Navíc je to skvělý módní doplněk. Vyhněte se ale tmavým barvám. Ne, že by nebyly elegantní, ale vstřebávají mnohem více tepelného záření, takže je v nich větší horko. Je také dobré vyzkoušet, že v mokru nepouští barvu. Jestli chcete u vody i „honit vodu“, můžete klobouk ještě doplnit plážovou šálou nebo kimonem. Doporučit můžeme originální kousky od Shein.

3. opalovací mléko

Chránit svou pokožku byste měli s tou nejvyšší péčí a důsledností. Na koupání je pochopitelně nejvhodnější opalovací mléko odolné vodě. Nezapomeňte, že většinu těchto přípravků je potřeba aplikovat určitou dobu před vystavením se slunci. Opalovací krém si také vezměte s sebou, abyste mohli aplikaci po několika hodinách zopakovat. „Já jsem se ráno mazal, jak to, že jsem se spálil?“ je důsledek nejen nedostatečného ochranného faktoru, ale také nedůsledného mazání. Jestli vás u vody trápí obtížný hmyz, vězte, že existují také přípravky kombinující ochranný faktor proti slunci s repelentní složkou.

4. pití

Snad vám ani nemusíme připomínat, jak důležité je v horku dodržovat pitný režim. Vzít si s sebou k vodě velkou láhev ideálně neslazeného nápoje, je proto víc než dobrý nápad. Mít vlastní pití doporučujeme i na komerčních koupalištích, protože je to většinou levnější, než si kupovat nápoje na místě. Vyhněte se ale alkoholu. Jedno pivo nevadí, ale opilost a koupání jsou nebezpečná kombinace. Pokud máte v plánu u vody zůstat delší dobu, hodí se i něco k zakousnutí.

5. cestovní pojištění

Jedna věc je jet k rybníku za město, jiná jet k moři. Při cestování do zahraniční byste měli vždy přemýšlet v širších souvislostech a počítat s krizovými scénáři. Zdravotní péči v Evropě vám sice kryje standardní zdravotní pojištění, ale s cestovním pojištěním získáte ještě služby a klid navíc. Jedete s malými dětmi? Pak to rozhodně chce pojištění odpovědnosti za škody. Polámané lehátko v hotelu, utopený cizí mobil… V současné době se také hodí pojištění storna zájezdu. Všechny tyto služby nabízí například cestovní pojištění od Generali. Náš tip je sjednat si ho online, protože je to levnější a rychlejší než na pobočce.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články