Písně U2 či Metalliky jako gregoriánský chorál. Soubor GREGORIAN ukončí své poslední evropské turné v České republice

Koncerty skupiny Gregorian jsou pověstné působivou světelnou show.
Zdroj: Media:list
Triumfální projekt Masters of Chant souboru GREGORIAN je senzací po celém světě. Po dlouhých 16 letech se s posluchači rozloučí a výjimkou nebudou ani ti čeští.V Česku se uskuteční celkem 5 koncertů a celé turné bude zakončeno koncertem v Praze.Projekt si získal věhlas na celém světě. Za 16 let se uskutečnilo více než 1 000 koncertů, které navštívilo 3,5 milionů diváků.V rámci ságy Masters Of Chant bylo vydáno celkem 10 CD, kterých se prodalo neuvěřitelných 11 milionů kusů.+ 5 fotek+ 6 fotek

Neuvěřitelný příběh Masters of Chant, sága, která trvá už dlouhých 16 let, definitivně končí svá evropská turné. V Česku se uskuteční celkem 5 koncertů a celé turné bude zakončeno koncertem v Praze. Triumfální projekt souboru GREGORIAN je senzací po celém světě. Za 16 let se uskutečnilo více než 1 000 koncertů, které navštívilo 3,5 milionů diváků. V rámci ságy Masters Of Chant bylo vydáno celkem 10 CD, kterých se prodalo neuvěřitelných 11 milionů kusů.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 02. 12. 2016 10:43

Na počátku byl prostý nápad producentů světoznámé skupiny Enigma. Když navštívili chrám a slyšeli gregoriánské chorály, zrodila se zajímavá myšlenka – vezmeme ty nejlepší skladby a předvedeme je jako gregoriánský chorál. Poskládali neuvěřitelně vyvážené a dokonale harmonické hlasy skutečných mnichů, kteří vystudovali operní zpěv, a přidali k nim jedinečnou Amelii Brightman, kterou si už předtím vyzkoušeli právě v projektu ENIGMA.

A tak se zrodilo uskupení Gregorian, které se stalo jedinečným a nenapodobitelným a je dokonalé ve všem, co dělá. Gregorian zpívají a hrají nejlepší skladby U2, REM, Metallicy, ACDC, Uriah Heep, Tears For Fears a mnoha dalších hudebních fenoménů.

Media:list

GREGORIAN svou hudbu dovedli až k magické dokonalosti – každý nástroj a hlas mají své nezaměnitelné místo a tvoří dokonalou harmonii. Světové hity upravené do jedinečné gregoriánské podoby přepraví posluchače do jiného časoprostoru a inspirují každého k přemítání nad svým životem. Na koncertech zazní písně Shout, Masters Of Chant, Hell's Bells, Time to Say Goodbye, Lady in Black, Crying In The Rain, Hymn, Born to Feel Alive nebo Moments of Peace.

Termíny koncertů konaných v České republice:

2. 2. 2017 v 19:00 hod. – Ostrava, Ostravar aréna

4. 2. 2017 v 19:00 hod. – Zlín, Sportovní hala Euronics

12. 2. 2017 v 19:00 hod. - Brno, Hala Vodova

13. 2. 2017 v 19:00 hod. – Pardubice, Tipsport aréna

14. 2. 2017 v 19:00 hod. – Praha, Kongresové centrum

Gregorian jsou bezpochyby jedním z nejúspěšnějších hudebních seskupení současnosti. Jedinečné provedení kultovních popových a rockových písní, roucha mnichů a dokonalý sborový zpěv – to vše dohromady přináší posluchačům a návštěvníkům koncertů neopakovatelný zážitek. Zážitek zahrnující všechny hudební žánry, speciálně vybranou a vyváženou kombinaci klasického popu a rocku, bez ohledu na to, kdy původní skladby vznikly.

Gregorian s posledním vydaným záznamem koncertu na DVD Masters Of Chant – The Final Chapter porazili v žebříčku prodejnosti i hitparádách všechna světová esa v říjnu 2016.

Zdroj: Tisková zpráva

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články