Po domácku na akné. Jak se ho zbavit bez chemie?

Akné nevidí nikdo rád
Jestli nic nepomáhá, neváhejte navštívit svého lékařePro zlepšení akné zkuste využít pleťové maskypleťová maska z okurek či medu zabíráPéče o pleť je důležitá+ 3 fotky+ 4 fotky

Akné potkalo každého z nás. Nejvíce obtěžuje, když prožíváme období puberty. Akné je vadou na kráse, takže je logické, že se ho chceme co nejrychleji zbavit, nebo jej alespoň zamaskovat. Než sáhnete po chemii, zkuste to přírodně

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 11. 03. 2018 18:07

Akné může vzniknout i v důsledku špatné péče o pleť. Zkuste to s pleťovou maskou.

Kvasnice, med a okurka

Pleťové masky z droždí jsou všeobecně velmi rozšířené a známé. Maska z droždí má příznivé účinky na hebkost vaší pokožky a zbavuje jí nečistot. Příprava je velmi jednoduchá. Jedna kostka droždí se rozpustí ve vodě, nanese se na obličej a nechá se 15 minut působit.

Na mastnou pleť, která akné předchází, postačí nastrouhaná okurka, smíchaná s jogurtem a tvarohem.  Můžete přidat i med, ale pozor, špatně se smývá.

Pro dobrou hydrataci postačí vajíčko. Bílek a žloutek oddělíme od sebe a rozšleháme. Nejdříve naneseme bílek a potom žloutek.

Pozor na pověry

Ač je to velice rozšířený názor a dělá ho každý, pupínky nikdy nemačkejte. Stejné je to s tvrzením, že na beďary funguje zubní pasta, nebo Peroxid. Kůži si můžete ošklivě podráždit a vše ještě zhoršit. Akné vám nevyléčí ani to, když se budete vyvarovat mastným jídlům, jak už se po letech mezi lidmi traduje.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články