Podívejte se na nevšední snímky britské královské rodiny. Objevily se mezi nejlepšími za uplynulý rok

Podívejte se pořádně. Takto vidíte vévodkyni z Cambridge zřejmě naposledy.
Zdroj: Samir Hussein/Thisisinsider.com

V nažehlených šatech, vždy s úsměvem na tváři (nebo žádoucím seriózním výrazem), perfektní za každých okolností. To jsou členové britské královské rodiny tak, jak je známe z veřejných událostí nebo z médií. Vítězové soutěže britské Asociace fotografů je ale spatřili jinak – v teniskách s vyplazenými jazyky nebo s výrazy, jež mají ke královské etiketě daleko.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 16. 10. 2017 18:09

Nejen tyto fotografie můžete dnes naposledy vidět v prostorách Old Truman Brewery v Londýně. Výstava zahrnuje přes 350 nejlepších snímků uplynulého roku, ty „královské“ ale ukořisťují značnou pozornost.

A to díky neformálnosti zachycených členů britské královské rodiny. Najdeme mezi nimi důležité momenty loňského roku, jako odchod prince Philipa do penze nebo svatbu Pippy Middleton, sestry vévodkyně z Cambridge.

Protože to Londýna dnes už asi nestihnete, rozhodli jsme se vám zprostředkovat nejkomičtější, nejsilnější, zkrátka nejvzácnější momentky britské honorace alespoň tady.

1. Sprintující výsost

Paul Grover/Thisisinsider.com

Asi nejvtipnější snímek. Nejmladší členové královské rodiny probíhají cílovou čarou v rámci charitativního běhu organizovaného nadací Heads Together. Ta se zaměřuje na mentální zdraví.

2. „Hodná babička Alžběta“

Peter McDiarmid/Thisisinsider.com

Zastihnout královnu Alžbětu II., jak se směje, není jednoduché. Zastihnout ji, jak se směje od ucha v uchu a na hlavě má šátek, už vůbec ne.

Fotografovi Peterovi McDiarmidovi se podařilo nejen to. Královna ve zpětném zrcátku vypadá jako stylová, hodná a pořádně vysmátá babička, jakou bychom si přáli snad všichni. A žluté pozadí tento dojem ještě podporuje.

3. Nazlobená vévodkyně

Samir Hussein/Thisisinsider.com

Tedy, nazlobená... Kdo ví, jaké emoce prožívala ve chvíli, když ji fotograf Samir Hussein zachytil s vyceněnýma zubama se smečkou dětí na svatbě sestry Pippy. Jisté ale je, že umělci se podařil husarský kousek – takto vidíme vévodkyni z Cambridge zřejmě naposledy.

4. Momentka, co vydá za královský portrét

Pete Maclaine/Thisisinsider.com

Právě tu pořídil Pete Maclaine během znovuotevření londýnského Národního vojenského muzea. Královna Alžběta, sedící na sedadle vedle chotě Philipa, pohlédne do objektivu a usměje se na fotografa tak hezky, že momentka strčí do kapsy všechny stylizované královské portréty.

5. Odcházení

Hannah McKay/Thisisinsider.com

Druhého srpna se vévoda z Edinburghu rozloučil s královskou funkcí a ve svých 70 letech odešel do penze. „Sbohem“ řekl v rámci průvodu Royal Marines v Buckinghamském paláci. A také ukázal.

Silné gesto se podařilo zachytit fotografce Hannah McKay, díky čemuž mohla vzniknout jedna z nejsilnějších fotografií britské královské rodiny v historii.

Zdroj: INSIDER

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články