Podzimní trendy 2022: Pudrové barvy a sportovní styl

Podzimní trendy 2022: Pudrové barvy a sportovní styl
Zdroj: Pexels

Pro podzim jsou typické teplé zemité odstíny, ale letos je všechno jinak. Mezi módní barvy se zařadila béžová, starorůžová nebo šedá. Mění se ale i celkový styl oblékání. Větší prostor dostávají ležérní a sportovní kousky. V kurzu tedy budou hlavně klasická trička, bombery nebo prošívané vesty, džíny a tenisky.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 22. 09. 2022 10:30

Světlé neutrální tóny kontrastují s výraznými barvami

Z typických podzimních barev se letos na výsluní drží jen žlutá. Jen pozor na správně zvolený odstín, místo tmavších hořčicových tónů to je spíše výrazná žlutá, kterou známe z letní sezóny. S ní jdou skvěle dohromady odstíny zářivě růžové a fuchsiové, ale také béžová, smetanová nebo hnědá. 

Kvalitní basic trička a tílka

Světový návrháři i fast fashion řetězce hlásí velký návrat k úplnému základu šatníku. Místo košil proto vsaďte na jednoduchá trička a tílka. Díky oblíbenému vrstvení z nich stále můžete vytvořit velmi zajímavý outfit.

Zásadní roli hraje kvalita materiálu. Doporučujeme tedy bavlnu, nejlépe v organické kvalitě. A co se týče designu, jsou topy opravdu minimalistické. Většinou je zdobí maximálně malé logo značky a setkáte se hlavně s bílým nebo černým provedením. Prostor ale dostávají i všechny trendy barvy, třeba béžová, šedá nebo pudrově růžová.

Pro kvalitní tričko nemusíte jen do luxusních butiků nebo k lokálním designérům. Často je najdete i tam, kde byste to vůbec nečekali a navíc jsou za skvělou cenu. Pokud tedy plánujete nákup takového basic kousku, doporučujeme vám prohlédnout si například aktuální Lidl leták

Hitem jsou baggy džíny

Rifle volného nebo oversized střihu se nosí už několik sezon. Dlouho byl ale v oblibě vysoký pas, který se nyní pomalu posouvá zpět dolů. Není tak nízký jako u bokovek, ale do mrkváčů má zase hodně daleko. Pokud tedy chcete vytvořit lehce nedbalý styling nebo se nebojíte kontrastů, zkuste právě módní baggy džíny.

Uvolněné kostýmky a obleky

Velkou proměnou prošel za poslední roky i dámský kostýmek. Částečně se inspiroval pánským oblekem, jeho linie se uvolnily a začal se kombinovat i s ležérními kousky a streetwearem. Jestli ho tedy v moderní verzi ještě nemáte, určitě si alespoň jeden pořiďte. V září a říjnu bude spolu s teniskami vaší uniformou do práce, do města i na nákupy.

Bombery i prošívané vesty

Nenechte se mýlit, bombery sluší každému. Jen dá trochu práce najít dokonale padnoucí střih. Teď na podzim k tomu budete mít spoustu příležitostí, protože nabídka v e-shopech i kamenných prodejnách je opravdu široká. Důležité je si daný kousek vyzkoušet nebo alespoň znát svoje přesné míry.

Klasické kousky jako ze skříně amerických letců střídají velmi originální varianty s 3D aplikacemi. A úplně nový je u bomberů pásek v pase, který nejen zvýrazní vaše křivky, ale také zaručí teplo a pohodlí, i když je venku zrovna zima a větrno. A omezovat se nemusíte ani ve výběru barvy. Záleží jen na vás, jestli dáte přednost lesklé černé nebo klasické khaki či hnědé.

Sladěné tenisky a boty typu chelsea

Kozačky na podpatku si v příštích měsících nechte jen na večerní příležitosti a přes den vyrazte ven raději v teniskách, pohodlné kotníkové obuvi nebo nízkých holínkách. Záleží na počasí, dané příležitosti i vaší náladě.

Konkrétně se nosí kultovní futuristické tenisky, vyloženě sportovní modely, ale i verze na platformě. V chladných dnech je pak nahrazují praktické chelsea boots, které baggy kalhoty doplní opravdu skvěle. A zajímavou alternativu představují i kozačky nad kolena bez podpatků. Ty se naopak nejlépe hodí k úzkým džínám.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články