Princ William porušil královský protokol, aby objal jednu z obětí londýnského požáru

„Byla to jedna z nejhorších věcí, které jsem kdy viděl,“ řekl k tragédii v Grenfell Tower.
Zdroj: Gettyimages.com/Mirror.co.uk

Etiketa jde stranou, když jde o lidské životy. Ačkoliv nás společnost z různých úhlů pohledu svazuje, naše srdce ještě neovládla. A to ani ta královská. Princ William porušil královský protokol… aby objal jednu z obětí požáru bytového komplexu Grenfell Tower.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 20. 06. 2017 16:02

Budova s 24 patry nedleko londýnské čtvrti Notting Hill se minulou středu ocitla v plamenech, v nichž zahynulo nejméně 79 lidí.

Představitelé britské královské rodiny, královna Alžběta II. a její vnuk princ William, v pátek navštívili krizové centrum Westway Sports Centre, kde se setkali s přeživšími tragické události.

Jejich příběhy těžce atakovaly emoce. Jejich síla dolehla na prince Williama tak moc, že porušil královský protokol. A objal jednu z přeživších.

Profimedia.cz

Královský protokol omezuje doteky členů britské královské rodiny na potřesení rukou. Osudem Fatimy Jafarii (78) ale byl William natolik pohnut, že se rozhodl ignorovat královské předpisy.

Podle serveru HelloGiggles nemohla Fatima Jafaria najít svého manžela, když propukl požár. Ten se v onen moment nacházel ve výtahu. Od nešťastné události ho nikdo neviděl.

„Byla to jedna z nejhorších věcí, které jsem kdy viděl,“ nechal se podle deníku Daily Mail slyšet princ William.

Královna Alžběta II. a její manžel princ Philip vydali po katastrofě prohlášení:

„Mé myšlenky a modlitby jsou s těmi rodinami, které ztratily své milované v ohni Grenfell Tower, a s mnoha lidmi, kteří jsou stále v kritickém stavu v nemocnici.“

Profimedia.cz

Vyzdvihla rovněž akci záchranných sborů: „Princ Philip a já bychom rádi vzdali hold statečnosti hasičů a dalších pracovníků záchranných služeb, kteří nasadili své životy, aby zachránili jiné.“

Princ William svou spontánní konejšivou reakcí vůči oběti připomněl, že dobré lidské hodnoty nemůže nic předčit. Mimoto se svou ženou Kate a bratrem Harrym založili sbírku pro pomoc těm, kteří vinou rozsáhlého požáru ztratili domov.

Zdroj: Hello Giggles / Daily Mail

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články