Proč slavit Den matek? Dove oslavuje jejich důležitou roli pro zdravou sebedůvěru dcer

Den matek se blíží

Mezinárodní den matek se slaví po celém světě v různých termínech. V ČR den, kdy vzdáváme poctu matkám a mateřství, připadá vždy na druhou květnovou neděli. Kosmetická značka Dove si uvědomuje důležitost role matek v sebevědomí jejich dcer. Z Dove globálního průzkumu totiž vyšlo najevo, že více než polovina dospívajících dívek v rozmezí 10–17 let nemá dostatečnou sebedůvěru. Dove příručka „Sama sebou“ má pomoci maminkám vychovat spokojené, zdravě sebevědomé a především šťastné mladé ženy.

Pavel Dvořák
Pavel Dvořák 06. 05. 2018 17:55

„Nevhodná poznámka, nedostatek komunikace v rodině či přehnané nároky okolí dokáží sebevědomím dospívající dívky skutečně zatřást. Zvládnout období puberty je tak i pro samotného rodiče nesmírně náročný úkol, se kterým se musí vypořádat. Avšak už pouhá snaha pochopit svoji dceru a hledat způsoby, jak ji podpořit, v ní může posílit jistotu, že na toto období není sama,“ komentuje psycholožka Mgr. Šárka Kučerová, garantka Projektu sebedůvěry Dove. Důležitý je komplexní přístup ze strany maminek a tatínků, ale i učitelů a institucí. Jedině tak lze dosáhnout změny vztahu dívek k sobě samé. Klíčovou roli však samozřejmě hraje rodina.

Připojit se mohou také školy. Pro ty je v rámci Projektu sebedůvěry Dove připraven tým vyškolených lektorů, aby učitelům a školním psychologům představil speciální workshopy, díky kterým mohou i ve škole cíleně podpořit sebedůvěru svých žaček. 

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články