Půjčujete mobil dítěti? Nezapomínejte ho pravidelně dezinfikovat

Půjčujete mobil dítěti? Nezapomínejte ho pravidelně dezinfikovat
Zdroj: HARTMANN – RICO




+ 2 fotky+ 3 fotky

Názory odborníků na to, odkdy by dítě mělo dostat poprvé do ruky mobil, se liší. Někteří říkají co nejpozději, někteří jsou technice u dětí přístupnější. Nebudeme si lhát, občas se v celodenním shonu hodí, když se potomek na chvíli zabaví.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 01. 07. 2021 07:30

Napadlo vás ale někdy, co všechno s mobilem či tabletem dítěti předáváte? Pandemie COVIDU-19 ukázala, jak důležité je věnovat se nejen dezinfekci rukou, ale i povrchů.

Dezinfekce snadno a rychle

Nejde ale zdaleka jen o mobil, očistit je třeba pravidelně třeba i autosedačku, kočárek a další místa, na které sahá jak dítě, tak i dospělý. HARTMANN – RICO přichází s dezinfekčními ubrousky Bacillol 30 Tissues, se kterými lze snadno, rychle, a hlavně účinně dezinfikovat nejrůznější povrchy.

Utěrky jsou napuštěné alkoholovým roztokem, mají rychlý dezinfekční účinek a otřený povrch rychle osychá. „Jednoduše tak otřete třeba klíče či volant v autě, který je často opomíjenou plochou vhodnou k dezinfekci,“ popisuje Petr Havlíček, brand manažer se zodpovědností za oblast dezinfekce ze společnosti HARTMANN – RICO, která stojí i za vývojem dezinfekce Sterillium, která je už 55 let neodmyslitelnou součástí ambulancí, ordinací a operačních sálů a synonymem alkoholové dezinfekce rukou.

Ubrousky přeperou viry i bakterie

Ubrousky jsou vhodné i na citlivé materiály a dovedou „přeprat“ bakterie, kvasinky, obalené viry, včetně koronaviru, noroviry, polyomaviry a rotaviry. „Řada lidí důkladně dodržuje správnou hygienu rukou, která je prevencí před infekcemi, což je správné. Často ale zapomínají, že na povrchu mobilu nebo třeba počítačové klávesnice se viry můžou držet i několik dní. Těm už ale žádnou extra péči nedopřejí,“ doplňuje Petr Havlíček.

Ale zpět k telefonu, ať už v dětských či dospělých rukou. Aby byl v bezpečí on i my, je třeba dodržovat několik pravidel. Ideálně by ho neměl používat nikdo jiný, než vy, na ulici je lepší využít sluchátka, aby telefon zůstal v bezpečí v kapse nebo v kabelce, v hromadné dopravě by vůbec neměl spatřit světlo světa, snad jedině v případě, že se netýkáte rukojeti.

Telefon si odpusťte na toaletě. Vzpomeňte si vždy, když vás zrovna tam láká na něm surfovat, na výzkumy které ilustrují, kolik škodlivých mikrobů se nachází na toaletách a snadno přeskočí na váš mobil, který potom třeba v dobré víře půjčíte dítěti.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články