Reflexologie: Ulevte svému tělu od bolesti přes vaše chodidla

Uleví vám od mnoha problémů.
Zdroj: pixabay.com
Reflexologie je jednou z nejpopulárnějších forem přírodní léčby.Uleví vám od bolesti.Na chodidlech máme speciální body, které jsou spojené s našimi orgány v těle.Pokud máte pocit, že se vám rozskočí hlava, má z něčeho stres nebo trpíte premenstruačním syndromem, určitě ji vyzkoušejte.+ 1 fotka+ 2 fotky

Reflexologie je jednou z nejpopulárnějších forem přírodní léčby. I když se ji lidé ještě nenaučili tolik využívat, jde o velmi účinnou metodu, která vám uleví od bolesti. A to pomocí bodů, které máme na chodidlech. Takže pokud máte pocit, že se vám rozskočí hlava, máte z něčeho stres nebo trpíte premenstruačním syndromem, určitě ji vyzkoušejte.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 20. 05. 2018 12:53

Reflexologie je velmi podobná klasické čínské medicíně. Stimulací bodů na svých chodidlech dáte tělu signál, aby se přirozeně vyléčilo samo. Nejde jen o to si speciální body mačkat, ale musí se použít zvláštní masážní techniky.

Tuto metodu objevil v 19. století MUDr. William Fitzgerald z USA. Později přišel na to, že pro reflexní masáž jsou nejlepší body na chodidlech. Staří této metody se odhaduje na 5 000 let.

Reflexologie používá mapy obsahující reflexní zóny odpovídající jednotlivým částem těla a orgánům. Pomáhá na úzkost, k relaxaci i ke snížení stresu, premenstruační syndrom, bolesti hlavy, ušní poruchy i roztroušenou sklerózu. Reflexní body se nacházejí na chodidlech, na rukou, uších, očích, klíčních kostech nebo předloktí.

Na chodidlech jsou ale body nejcitlivější a mají tedy největší účinek. Chodidla jsou takovou mikromapou našeho těla. Každý bod na plosce nohou je spojený s některým naším orgánem. Pokud dáte chodidla k sobě vnitřními hranami, vznikne tak obrys postavy, charakteristický pro každého člověka. Podle toho jde lokalizovat jednotlivé tělesné systémy, orgány, kosti a svaly.

Reflexní masáží se vám uvolní bolest, rozproudí energie v těle a budete se cítit lépe a vyrovnaní. Masáží jednotlivých míst lze problémy zmírnit nebo je úplně odstranit. Díky této speciální metodě můžeme odhalit mnoho zdravotních problémů


 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články