Rohové sedací soupravy vládnou interiérům. Zkuste je také

Rohové sedací soupravy vládnou interiérům. Zkuste je také
Zdroj: Jena nábytek

Na rohovou sedačku usadíte velkou rodinu, uložíte přespolní přátele a ještě do ní schováte rezervní peřiny - je prostě k nezaplacení. Mrkněte se na trendy kousky, které jsme pro vás vybrali.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 05. 09. 2019 08:00

Rohová sedačka se hodí do početných rodin a domácností, u kterých jsou návštěvy na denním pořádku. Na rozdíl od obrovských sedaček do tvaru písmene U, rohová sedačka tolik prostoru nezabírá a vměstnáte ji i do menších obýváků.

Praktické lůžko a skrýš na poklady

Rohové sedačky je většinou možné rozložit na lůžko, které přijde vhod návštěvníkům zdaleka. Využít se dá i na každodenní spaní, ale pak už popřemýšlejte i nad pořádnou matrací. Příjemným benefitem je úložný prostor, do kterého se vejde řada věcí - třeba rezervní peřiny.

Jena nábytek

Elegantní sedačka Greco má dostatek úložného prostoru a  dá se rozložit na lůžko. JENA NÁBYTEK

Sázka na látkové čalounění se vyplatí

Sedačky s látkovým čalouněním patří mezi nejprodávanější varianty vůbec. Lákají nízkou cenou, vysokou kvalitou a širokým výběrem barev a vzorů. Technologie výroby materiálů šla tak daleko, že ani u látkových sedaček se nemusíte bát, že se umažou. Většina látek, jako například mikrovlákno, je nenasákavé a proti špíně odolné. A když se flíček přeci jen objeví, snadno ho odstraníte pomocí domácích saponátů.

Nebojte se barev

Trendy velí dodat interiéru barvy! Takže se nebojte třeba modré či elegantní zelené sedačky. Pokud vás lákají výrazné barvy, jako je například červená, dobře si promyslete doplňky, které budou k sedačce sedět. Pokud experimentovat nechcete, zůstaňte u klasické šedé, krémově bílé či béžové a rozzařte interiér třeba barevnými polštářky.

Jena nábytek

Sedačka Calvaro v modré barvě sedí do moderních interiérů. JENA NÁBYTEK

Chcete něco extra? Co takhle eko kůže?

Patříte mezi milovníky kůže, ale nechcete za novou sedačku utratit celé jmění? Pak vyzkoušejte rohovou sedačku z eko kůže, materiálu, který se co do kvality i vzhledu kůži vyrovná, ale je levnější. Eko kůži můžete s látkou kombinovat a vytvořit tak neotřelou kombinaci designové látky a přepychového koženého vzhledu.

Jena nábytek

Sedačka Enro kombinuje eko kůži s látkou. A je nepřehlédnutelná. JENA NÁBYTEK

Výplň rohové sedačky. Z čeho by měla být?

Aby vám sedačka dlouho vydržela, věnujte pozornost nejen konstrukci, ale také výplni sedačky. Ta se totiž zásadně podílí na tom, jak rychle se sedačka prosedí a přestane být pohodlná. Nejlevnější variantou jsou běžné teplé pěny nízké gramáže, které k deformaci bohužel mají sklony. Vsaďte raději na výplň z polyuretanové studené pěny, na které můžete sedět roky, bez toho aniž byste v povrchu vytlačili důlek.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články