Vtipná renovace nábytku: Ze staré truhly luxusní botník na papuče

Truhla je nakonec dokonalou stylovou záležitostí.
Zdroj: archiv
Nejprve je třeba vyplnit rýhy.Vše je třeba důkladně natřít.Pro stylový nápis je třeba jen šablona z papíru.Výsledek je skvělý.+ 2 fotky+ 3 fotky

Na začátku to byla stará oprýskaná truhla z blešího trhu za necelé dvě stovky. Díky dvěma šikovným rukám a troše inspirativních rad z podobného kousku můžete i vy vyrobit luxusní truhlu třeba na domácí pantofle a obuv.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 04. 01. 2019 08:28

Zase jste to nevydrželi a vyrazili na blešák. Pokaždé si říkáte, že už si tam nic nekoupíte, ale stejně víte, že neodoláte. A co teprve, když vidíte takový skvost za 180 Kč, který můžete zrenovovat v něco vkusného a navíc praktického. To se stalo i s touto truhlou.

Co budete potřebovat?

- dřevěná truhla

- kyt na dřevo

- impregnační nátěr

- štětec

- lazura

- krycí páska

- skalpel

- šablona na nápis

Jak postupovat?

1.  Nejdříve bylo nutné u staré truhly zatmelit rýhy a dírky po neaktivním červotoči a natřít truhlu nejdříve impregnačním nátěrem, spodek pak venkovní lazurou na dřevo v odstínu palisandr.

2. Pak přišlo na řadu víko (zatmelené a naimpregnované), které mělo nést vtipný nápis Les Pantofles. Jako šablona posloužil obyčejný výjezd písma z tiskárny na papíru A3.

3. Na víko se nejdříve nalepila krycí páska, jakou používáte při malování bytu. Do ní se pak skalpelem pomocí nalepené šablony vyřezal nápis.


4. Z dvakrát přetřeného víka odstínem palisandr pak už stačilo jen odstranit vyřezaná písmenka a nápis dočistit skalpelem a jemným smirkem.


5. Hotovo! Truhla na pantofle po opětovném sestavení a natření včelím voskem, který zvýrazňuje přirozenou kresbu dřeva.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články