Sestřelené letadlo v Íránu mu vzalo manželku i dceru. Milující otec poslal do světa dojemná slova i video malé pianistky

Sestřelené letadlo v Íránu mu vzalo manželku i dceru. Milující otec poslal do světa dojemná slova i video malé pianistky
Zdroj: Repro Youtube,com/ CBC News

Člověk nikdy neví, kdy se s rodinou loučí naposledy. Stačí jedna cesta, jeden let, a najednou přijdete o to nejcennější, co ve vašem životě máte. Devítiletá nadaná klavíristka Reera a její máma Parisa Eghbalian byly cestujícími v letadle, které minulou středu sestřelili v Íránu. Jejich táta a manžel Hamed Esmaeilion se teď s veřejností dojemně podělil o své pocity.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 15. 01. 2020 10:37

Kanaďan Hamed Esmaeilion, který v jeden den přišel o ženu i dceru, poslal své dceři do nebe dojemnou vzpomínku a na internet nahrál krásné video, na kterém malá Reera hraje nádherně na klavír. "Ke hře na klavír jsem ji musel nutit každý den. Reero, musíš hrát třicet minut," zavzpomínal v rozhovoru pro CBC Toronto.

"Ne, tati, stačí jen 25 minut," odpovídala mu jeho dcera, která si na internetu našla, že devítileté děti mají hrát o pět minut kratší dobu, než tvrdil její otec.

Není to fér

Hamed a jeho rodina žili v kanadském Richmond Hill v Ontariu. Reera a Parisa ale bohužel byly ve špatnou dobu na špatném místě a nasedly do letadla, které bylo sestřeleno v Íránu. Na palubě bylo 176 cestujících a nikdo z nich tuto tragédii nepřežil.

"Měli jsme velmi dobrý život a nebylo fér, co se jim stalo. Už je nemůžu přivést zpět. Byli to jen obyčejní lidé, kteří měli běžná přání a obyčejné naděje," říkal dojemně otec Hamed.

Smutnou zprávu musel zavolat i do školy, kterou navštěvovala jeho dcera Reera. "Obvykle volám, když je ve škole nepřítomná, ale teď jsem jim řekl, že už bude chybět navždy," uvedl smutně.

Byla nejlepší v historii

Hamed Esmaeilion potkal manželku Parisu na univerzitě v Íránu a poté společně provozovali zubní ordinaci v Kanadě. "Byla to nádherná žena," vzpomíná.

Jeho dcera zase byla nadanou sportovkyní, hrála fotbal a i přes nízký věk už ovládala tři jazyky – angličtinu, francouzštinu a perštinu. "Byla úžasná. Nejlepší v historii," dodal Hamed.

Teď už mu bohužel zůstanou jen vzpomínky na dvě úžasné ženy, které se navždy vryly do jeho srdce.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články