Sladké velikonoční pečení

Sladké velikonoční pečení
Zdroj: Potten & Pannen

Jaképak by to byly Velikonoce, kdyby se domovem nelinula vůně kynutého těsta, sladkých rozinek nebo loupaných mandlí? Každoroční pečení velikonočních beránků a svátečních mazanců má původ v biblických dějinách a je tak staré už několik tisíc let. Aby se nám tato tradice nevytratila, je potřeba si ji hýčkat. Chopte se vařečky, nasaďte zástěru a přizvěte k dílu i ty nejmenší. Pokud do vaření ještě zapojíte pomocníky od Potten & Pannen – Staněk, práce vám půjde pěkně od ruky.

Redaktor
Redaktor 11. 04. 2022 11:13

Forma na 6 malých zajíčků Nordic Ware Baby Bunny, karamelová, 1l

Přestože tradiční symbol Velikonoc – zajíc vychází z pohanských svátků, v moderním pojetí k nám doputoval ve 20. století ze sousedního Německa. Od té doby se motiv ušáčka objevuje téměř na všem, od talířků, hrníčků až přes interiérové dekorace. Vy si jej nyní díky formě Baby Bunny od americké značky Nordic Ware můžete upéct v roztomilé podobě šesti malých báboviček, které budou chutnat skvěle ať už jako dezert nebo sladká snídaně. Litinovou formu v netradičním karamelovém odstínu pořídíte v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 1 450 Kč.

Potten & Pannen

Emile Henry vysoká forma na biskupský chlebíček, granátová

Obdarujte koledníky nadýchaným biskupským chlebíčkem s kousky sušeného ovoce. S vysokou formou obdélníkového tvaru burgundské značky Emile Henry upečete tento oblíbený sváteční dezert, ale i další sladké tečky. Keramická forma, která je odolná vůči vysokým teplotám, a navíc vhodná do myčky i do mikrovlnky, je v okouzlující granátové barvě k dostání v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 980 Kč.

Potten & Pannen

Nordic Ware jarní forma na pečení velikonočního beránka, 3D

Na velikonoční neděli by měl stát na stole s mašlí kolem krku. Velikonoční beránek je tradičním symbolem zrození, jara a mládí, přičemž jeho recept se dědí z generace na generaci. Ať už jej připravujete třeného, tvarohového či s rozinkami, pečení vám usnadní přiklápěcí forma o objemu 710 ml od společnosti Nordic Ware, která je opatřena vnitřním nepřilnavým povrchem z vysoce odolného litého hliníku. Zakoupíte ji v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 860 Kč.

Potten & Pannen

Zadělávací mísa na těsto Emile Henry, objem 2,5 l

Velikonoce bez beránka, mazance či vánočky by nebyly těmi pravými svátky jara. Keramickou mísu značky Emile Henry ale oceníte nejen na jejich přípravu, ale také na zadělání kvásku, vyšlehání bílků nebo skladování pudinku. Je vyrobená z odolné tvrzené keramiky, doplněna o nalévací hubici a chytře vymyšlenou rukojeť pro snadnou manipulaci. Využijete ji jak k výrobě domácích omáček či krémů, tak k vaření ve vodní lázni. K dostání v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 1 050 Kč.

Potten & Pannen

Váza ve tvaru zajíce, Rosenthal

Stejně jako zajíčci patří k typickým symbolům jara i květiny. Čerstvě natrhaný svazek kočiček nebo kytice červených tulipánu se proto bude skvěle vyjímat v jednoduché váze německé porcelánky Rosenthal ve tvaru zajíce. Tento prémiový porcelán s minimalistickým vzhledem potěší každého, kdo preferuje jednoduché velikonoční motivy bez bohatého zdobení a výrazných barev. Interiérová dekorace o výšce 11 cm nebo 16 cm je dostupná v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz od 389 Kč.

Potten & Pannen

Miska s víkem Egg Nest, Emile Henry

Vejce patří k tradičním pokrmům Velikonoc. Od nepaměti byla součástí obřadních jídel, dělala se z nich tradiční nádivka, ale rovněž se zdobila – podle starého zvyku nejprve červenou, později i dalšími barvami. Ovšem na prostřeném stole by neměla chybět ani dnes. Díky univerzální misce s pokličkou od francouzské společnosti Emile Henry můžete servírovat nejen vajíčka na měkko či na hniličku, ale také jakékoliv další zapékané pokrmy, polévky nebo dezerty. Multifunkční misku s víčkem v modré, žluté a granátové barvě zakoupíte v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 1 099 Kč.

Potten & Pannen

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články