Slavná konspirační teorie tvrdí, že Adolf Hitler přežil válku v Argentině. Může na tomto tvrzení být trocha pravdy?

Spáchal Adolf Hitler opravdu sebevraždu?
Zdroj: Facebook

V dějepise se učíme, že Adolf Hitler a jeho žena Eva Braunová spáchali sebevraždu v předvečer dobytí Berlína. Jejich nejbližší a nejvěrnější těla spálili před bunkrem. Na této teorii pár věcí nesedí. Přežil snad vůdce válku a spokojeně si dožil v ústraní?

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 13. 05. 2018 23:50

Dosud si o této teorii špitali pouze konspirační teoretici, ale nyní to potvrdil i bývalý agent CIA. Podle něj Adolf Hitler svou smrt jen fingoval a nahrál. Tajně odjel do Jižní Ameriky, kde dožil.

Je snad tato konspirační teorie pravdivá?

Bob Bear a Timm Kennedy, bývalí agenti CIA, začali tuto konspirační teorii velice podporovat hned po tom, co se pustili do důkladného prošetřování okolností Hitlerovy smrti. Prostudovali přes 14 tisíc dobových dokumentů a o svém zjištění promluvili pro americkou televizní stanici History Channel. Zjistili totiž, že oficiální informace o Hitlerově smrti nemusí být jednoznačně pravdivé.

V jednom z britských dokumentů se totiž píše, že Hitler svou smrt zinscenoval. Místo něj se zabil jeho dvojník, který byl dokonce o 13 centimetrů menší. V ten den měl Hitler odletět letadlem z Německa a ponorkou odplout do Jižní Ameriky.

V dalším spise zase výzkumníci našli informaci o tajném východu z bunkru, kde Hitler strávil poslední chvíle svého života. Chodba prý vedla přímo na odletovou dráhu. V Argentině pak měl Hitler plánovat vytvoření Čtvrté říše.

Hitlera v Argentině viděl dělník

Ve spisech se také objevila informace a dokonce i rozhovor s argentinským dělníkem, který přísahal, že Hitlera potkal. Stalo se tak prý v květnu roku 1945.

Co se stalo s největší zrůdou 20. století není dodnes zcela jasné. Podle ruských zdrojů zabalili vojáci těla Hitlera a jeho manželky Evy Braunové do plachty a hodili je do příkopu. Pak je polili benzínem a zapálili. Podle dvojice vyšetřovatelů ale o něčem takovém neexistují žádné důkazy. Dozvíme se někdy pravdu?

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články