Speciální cvičení: Zkroťte své hormony pomocí jógy

Speciální cvičení: Zkroťte své hormony pomocí jógy
Zdroj: Heidiwilliams89/Instagram.com
2. Budete sex prožívat intenzivněji.1. Budete ohebnější… a schopnější zajímavých sexuálních pozic.Hormonální jóga vám pomůže stabilizovat myslSpeciální cvičení: Zkroťte své hormony pomocí jógy+ 9 fotek+ 10 fotek

Věděla jste, že 30 minut hormonální jógy denně vám může změnit život? Pokud vás trápí zdravotní potíže spojené s hormony, dříve než nasadíte drastickou léčbu medikamenty, zacvičte si jógu. Ale ne tak ledajakou.

Petra Járková
Petra Járková 13. 05. 2019 10:00

Hormonální jóga nahrazuje léčbu hormony

Hormonální jóga si dokáže poradit s padajícími vlasy, akné, nepravidelnou menstruací a řadou dalších potíží. Pravidelné cvičení hormonální jógy pomůže i během menopauzy a s otěhotněním.

Nabízí se však otázka, jak pouhé cvičení může vrátit hladinu hormonů do optimální rovnováhy a harmonie? Instruktorka hormonální jógy Věra Vojtěchová na to má vcelku jednoduchou odpověď: „Hormonální jóga představuje komplex cviků – dynamické pozice, dechové techniky, práce s energiemi a koncentrační antistresové prvky, díky nimž se člověk naučí zvládat svůj stres a udrží hormonální hladinu v harmonii.“ Důležitá je ale pravidelnost cvičení.

Cvičení jógy vás může zbavit potíží kolem menstruace

Pravidelné cvičení hormonální jógy pomáhá řešit výkyvy nálad před menstruací, tzv. premenstruační syndrom. „Osobně mám zkušenosti s klientkami, které se mi svěřily, že trpěly silnými bolestmi při menstruaci a po praktikování hormonální jógy se tyto bolesti zmírnily či dokonce úplně vymizely,“ říká Vojtěchová.

Zázračný lék pro léčbu cyst a snadnější otěhotnění?

Hormonální jóga může být nápomocná i při léčbě některých typů menších cyst na vaječníku. Pozitivní zpětná vazbu je u klientek i v souvislosti s otěhotněním. Řada z nich má s početím problémy jen kvůli sedavému zaměstnání, jejich tělo je ztuhlé, pánev v nesprávném postavení neumožní správný dech ani prokrvení a regeneraci vnitřních orgánů. Mnohdy stačí méně než půl roku pravidelného docházení na hormonální jógu a žena přirozenou cestou otěhotnění.

Hormonální jóga zvyšuje sexuální apetit

I když by se mohlo zdát, že s věkem ztrácí libido pouze muži, není to pravda. S libidem bojují vcelku často i ženy, což se negativně odráží na vztahu i celkové životní pohodě. Máte-li sex rády, zacvičte si hormonální jógu a nebojte se o svém problému promluvit s lektorem, který lekci vede. Můžete se domluvit i na individuální lekci.

Vyřešte jednou provždy problémy se štítnou žlázou

"Hormonální jóga v kombinaci s klasickou medicínou může být velmi prospěšná v léčbě poruch štítné žlázy, ale apeluji na to, aby klientka nespoléhala pouze na cvičení jógy. Ať už se jedná o bolestivou menstruaci, cysty či jakýkoliv jiný zdravotní problém, měla by ho konzultovat s lékařem. Cvičení hormonální jógy představuje alternativní, chcete-li doplňkovou, medicínu k té klasické – lékařské. Na druhou stranu nejde o žádné šarlatánství, ale léty ověřenou metodu, která skutečně funguje, přičemž jedním z hlavních důvodů je podle mě to, že cvičení jógy zbavuje tělo stresu," uzavírá Vojtěchová.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články