Nová studie zjistila, že se ženy krátce po třicítce začnou podobat svým matkám

Nová studie zjistila, že se ženy krátce po třicítce začnou podobat svým matkám
Zdroj: Pixabay

Ať už si to pánové chtějí připustit nebo ne, jejich partnerky se jednou zkrátka začnou podobat svým matkám – tedy jejich tchyním. Tato „přeměna“ podle jedné ze studií nastává zhruba ve 33. roce života. A o rok později dojde i na pány, z nichž se stanou vlastní tátové.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 05. 02. 2020 12:32

Zdá se, že Kristova léta mají nějakou vyšší moc. Právě v tomto období se dcery, ať už chtějí nebo ne, začínají více a více podobat svým matkám. Alespoň to tvrdí nová studie, kterou provedl doktor Julian De Silva, jenž hovořil s dvěma tisícovkami Britek a zajímal se o jejich vztahy s rodiči. Zjistil přitom, že více než polovina z nich se chová podobně, jako jejich matky.

Proč se ženy mění?

Tato životní proměna u nich nastala po dovršení třicítky, v průměru pak v jejich 33 letech. Oslovené ženy se shodly na tom, že právě tehdy se přestaly stavět proti svým matkám, také začaly přijímat jejich slova, měly podobné koníčky a dokonce sledovaly stejné televizní pořady.

Většina žen si přitom v dřívějším věku nedovedla představit, že by jednou byly stejné jako jejich mámy, ovšem ve 33 letech už přijaly skutečnost, že s nimi mají společného více, než by je dříve napadlo. Od té doby už si byly podobnější, než kdykoliv dřív.

Doktor De Silva pro to má poměrně jednoduché vysvětlení. Ženy právě po třicítce „hledají“ svůj vlastní styl rodičovství a začínají se ke svým dětem chovat tak, na co dříve bývaly samy zvyklé. Během vlastního rodičovství se navíc spoléhají i na své matky a často využívají rady, které jim předávají.

Také z pánů se stanou jejich tátové

Ženy v tom však nejsou samy. Touto transformací údajně procházejí i muži, kteří se podle De Silvy mění ve své otce v jejich 34 letech. Právě v té době s nimi začínají sdílet stejné politické názory, poslouchají totožné rádiové stanice a prý také zhasínají světla v prázdných místnostech. „Všichni se v určitém okamžiku našeho života proměníme v naše rodiče,“ uzavřel De Silva.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články