Svatební trendy roku 2019: Jak docílit toho, aby byla vaše svatba dokonalá

Tak který je ten váš vysněný svatební dort?
Zdroj: Josef Maršálek
Takhle vypadá trendy svatební květina tohoto roku.Originální svatební dort, který udělá vaši svatbu nezapomenutelnou.Dokonale trendy svatební kytice budou extravagantní a pestré.V jakém stylu bude vaše svatba?+ 23 fotek+ 24 fotek

Plánujete letos svatbu? Pomůžeme vám! Máme pro vás tipy na svatební trendy pro tento rok. Sladké od mistra cukrářů, přípitek z nejlepšího vinařství v České republice, dokonalé květiny a místo jako pro princeznu! Ano, kombinace těchto všech trendů a tipů povznese vaši svatbu na nezapomenutelný zážitek, na který budete vy i vaši přátelé často a rádi vzpomínat.

Petra Járková
Petra Járková 12. 04. 2019 10:00

Svatební dort

Influence bude letos pocházet ze dvou různých událostí. Tou první je loňská královská svatba. Retro ve stylu tradičních anglických dortů, hodně zdobení pomocí bílkové glazury, květů z fondánu a studeného porcelánu stejně jako časově náročné precizní modelování gumové květinové hmoty. Ta druhá bude o 3D nanášení krému či jiných tužších náplních přímo na povrch dortu, a to buď pomocí špachtlí, a nebo štětců. Výsledný efekt reprezentuje Monetův impresionismus nebo klasické sochařské baroko. Textura bude nejvíc skloňované podstatné jméno, pokud půjde o svatební dort; mluvíme o kůře, kamenech, listech, papíru atd. Kaktusy a sukulenty jsou novými pivoňkami a růžemi. Pokud chcete dort jako pro anglickou královnu, pak je jasnou volbou cukrář Josef Maršálek, jehož dezerty miluje i sama anglická královna.

Sladký bar

Skvělá příležitost pro ústřední korálovou barvu a její odstíny. Těšíme se na macaronkové či donutové ombre pyramidy, květinové 3D kreace z cupcakes a sněhového pečiva, 1000 a jedna příchutí marshmallows a popcornu. Nová čokoláda Ruby si také najde své místo na sladkém stole. Samozřejmostí budou mini verze centrálního svatebního dortu. Nezapomínejte na raw a vegan strávníky.

Výslužky

Jsou klíčem k odlišení se. Trendem jsou personalizované delikatesy z rukou cukrářů či cukrovinkářů. Domácí sladké pomazánky, karamelky či marshmallows vkusně zabalené a označené nejen iniciály svatebčanů, ale i opatřené jmenovkou toho kterého hosta. Výjimkou nebudou ani mini či mikro lahve s výjimečným destilátem či pálenkou, rovněž personifikované.

Food trucky

Ostatní jídlo na svatbě nesmí být méně kreativní než sladká část svatby. Individuální prostory servírují mini burgery či tacos, výběrové druhy mas a mořských plodů. Zvlášť experimentální část bude klíčová - vegan, raw, paleo se postará o ten pravý vzruch kolem svatebního stolování.

Přípitek

Jedna z nejdůležitějších věcí dne, slavnostní přípitek na vaši lásku! Rozhodně doporučujeme Crémant z vinařství Vinselekt Michlovský, které patří k nejlepším u nás. Jejich Crémanty jen tak někdo nepředčí a váš den udělají ještě výjimečnější, jen tak na něj totiž po tomto přípitku nikdo nezapomene. Například Crémant Blanc de Noir 2009 potěší expresivní vůní lesních ostružin a chutí sušeného ovoce. Perfektně se bude hodit například ke kanapkám s kaviárem. Další výjimečnou chuť nabízí svěží sekt Crémant Pinot - Chardonnay 2015, který se hodí k salátům s marinovaným tuňákem nebo k variacím krevet a lososa.

Bílé víno pro dámy, červené pro pány?

Může být. Na svatební oslavu se určitě hodí víno všech barev. Dámy jistě ocení bílé, pánové červené, ale nemusí to být podmínkou. Ať už je to jakkoliv, určitě je důležité potěšit hosty kvalitním, promyšleným a dotaženým výběrem. Vinselekt Michlovský se postará o to, že s výběrem nešlápnete vedle. Mezi bílá vína k slavnostní tabuli můžete zařadit například Aurelius 2013, výběr z hroznů, které získalo zlatou medaili AWC Vienna 2016, a Sylvánské zelené 2013, výběr z hroznů, které získalo stříbrnou medaili AWC Vienna 2019. Obě vína dlouhodobě zrála a kvasila v sudech z dubového dřeva a nabízí svěží ovocnou chuť. Dokonalým zástupcem červeného vína bude nefiltrovaný Merlot 2011, výběr z hroznů, který získal hned několik medailí, Salon vín v roce 2013, zlatou medaili Prague Wine Trophy 2013, Salon vín 2014, stříbrnou medaili Valtické vinné trhy 2014, stříbrnou medaili AWC Vienna 2014, stříbrnou medaili AWC Vienna 2015 a zlatou medaili OENOFORUM 2016. Nebojte se ale, hvězdou večera budete stále vy! Perfektně se hodí k vepřovým paštikám, kančím řízečkům nebo grilovaným srnčím medailonkům se zeleninovou omáčkou. Výborně se kombinuje se sýry s dvojí povrchovou plísní. A k těm perfektním moučníkům, které jste si zvolila, určitě vyzkoušejte Agni 2011. Fortifikované víno s chutí peckového ovoce a švestkových povidel!

Tvar svatební kytice

Klasickému tvaru kulaté svatební květiny odzvonilo. Na scénu přicházejí tvary nepravidelné, rozcuchané a extravagantní. Svatební kytice nemusí být obrovské, nepravidelná může být i malá a kompaktní.

Barvy květin

V letošním roce se ke klasické bílé přidávají barvy výrazné a syté. Spojením světlé a tmavé barvy vznikne nepřehlédnutelná a kontrastní květina.

Druhy květin

Druhy květin se liší podle ročního období. Ale v každém ročním období se objevují květiny, které nás provázejí celý rok, jsou to růže. Pokud se bavíme o trendech druhů květin, tak růže zůstanou asi navždy. Dále se přidávají exotické květy, které svatební kytici ozvláštní. Letos se budou také používat různé větve s pučícími lístečky a plody.

Místo jako pro princeznu

Letos bude stejně jako loni v kurzu svatba na zámku. Ne jen tak ledajakém. To je sen každé ženy. V zámeckém hotelu Chateau Kotěra se může stát skutečností. Hotel, který leží v srdci anglické zahrady, nabízí pohádkovou atmosféru, která zařídí, že váš den D bude naprosto dokonalý a výjimečný. Romantická atmosféra první republiky, kubistická restaurace, salonky a zahrada nabízejí mnoho poloh, ve kterých se může vaše svatba odehrávat. Objednat si zde můžete klasické svatební menu, ale i středomořské speciality. Jedinečným zážitkem je i sladký bar.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články