Nesplněný sen Adolfa Hitlera: Urputně pátral po Kopí osudu

Nesplněný sen Adolfa Hitlera: Urputně pátral po Kopí osudu
Římský voják probodává ukřižovaného Krista, z něhož vytéká krev. Ono kopí se stalo jedním z nejposvátnějších artefaktů, po němž toužili v průběhu dějin nejmocnější vládci světa. Prý totiž dokáže přinést majiteli vítězství ve válce.Křižáci nalézají Kopí osudu.
Svaté kopí uschovávané ve vídeňském Hofburgu.Kopí osudu vlastnil i sám Karel Veliký, jeden z Hitlerových idolů.+ 6 fotek+ 7 fotek

Když Kristus skonal na kříži, probodl mu jeden z římských vojáků bok, z něhož vytekla krev a voda. Ono kopí se následně stalo jedním z nejposvátnějších artefaktů, po němž po staletí toužili nejmocnější vládci světa. Legendární Kopí osudu prý totiž dokáže přinést majiteli vítězství ve válce. A tak po něm prahl i Adolf Hitler...

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 17. 07. 2019 14:00

Adolf Hitler byl Kopím osudu fascinován od mládí, kdy hltal opery Richarda Wagnera. Ten ve své opeře Parsifal líčí Kopí osudu jako zázračný předmět, který dokáže zachránit celé království. Hitler viděl sám sebe jako mytického Parsifala - hrdinu, který posvátné kopí přinese a vrátí umírajícímu království jeho zašlou slávu.

Jenže oněch zaručeně pravých Kopí osudu je po celém světě hned několik. Jedno obdivoval v Habsburském domě pokladů. Zanechalo v něm úžas na celý zbytek jeho bídného života...

Cítil, že ho čeká velký osud

Kvůli svému zájmu o okultismus začal intenzivně studovat historii slavného Kopí osudu, kdy byl nadšený faktem, že ho údajně vlastnilo celkem 45 císařů v průběhu jednoho tisíciletí.

Sám se k tomu později vyjádřil následovně: "Pomalu jsem si uvědomoval silnou přítomnost kolem něj - stejnou úžasnou přítomnost, kterou jsem zažil v duchu při těch vzácných příležitostech v mém životě, kdy jsem cítil, že mě čeká velký osud." Mělo tak Kopí osudu předurčit i osud samotného nacistického vůdce?

Vliv beletrie  

Samotné Kopí osudu i jeho spojitost s Hitlerem zpopularizovaly nesčetné romány. Podle knihy od Trevora Ravenscrofta má kopí silnou okultní moc. Ravenscroft proto ve svém díle napsal, že pohlaváři Třetí říše jsou reinkarnovaní temní mágové, kteří chtěli Kopí osudu zneužívat pro své tajemné obřady. Odtud se vzala i myšlenka, že Kopí osudu je silnou zbraní, která se jednou dostane do rukou Antikrista. Za Antikrista pak byl podle mnohých považován největší zločinec všech dob, Adolf Hitler.

Kopí osudu dnes

A jak je to s historickou relikvií dnes? Kopí osudu či svaté kopí je podle legendy kopí, jímž měl římský voják, tradičně nazývaný Longinus, probodnout bok ukřižovaného Ježíše Krista. Kopí bývá též označováno jako Longinovo kopí. Provází ho řada legend, které líčí jeho bohatý osud.

Dnes existuje šest exemplářů údajného svatého kopí. Jedno z tzv. Longinových kopí získal do dočasného držení společně s klenoty Svaté říše římské císař Karel IV. Dnes je společně s dalšími předměty z říšského pokladu uloženo v Klenotnici vídeňského hradu. Pochází ale z 8. století.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA KOPÍ OSUDU, PO NĚMŽ ADOLF HITLER TOLIK TOUŽIL!

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články