TOP 6 knih o zdraví, které určitě stojí za přečtení

O zdraví je nutné se starat, tak si o něm něco přečtěte.
Zdroj: Pixabay
Claire Georgiou: Jablečný ocet - očistná kúraJoanna Farrow: Seznamte se: MatchaDeepak Chopra: Perfektní zdravíKeith Sherwood, Sabine Wittmann: Léčivá energie pro ženy+ 2 fotky+ 3 fotky

Teplé měsíce se nesou ve znamení přírody a její očisty, a tak není na škodu zapřemýšlet i nad malým jarním úklidem těla a mysli. Knihy Dobrovský představují inspirativní tituly, s kterými to zvládnete raz dva. Uznávaný lékař Deepak Chopra ukazuje v knize Perfektní zdraví, jak nalézt fyzickou a emoční rovnováhu, kulinární novinka Přírodní superjídlo pro děti a batolata zase představí, jak vařit zdravě pro nejmenší. K tomu poznáme blahodárné účinky čaje matcha a jablečného octa či poodkryjeme tajemství bylin.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 22. 06. 2018 16:48

Deepak Chopra: Perfektní zdraví

Autor nespočtu bestsellerů umělecké i odborné literatury Deepak Chopra ve svém díle Perfektní zdraví ukazuje pozoruhodnou cestu k dosažení rozšířeného vědomí a zároveň zdůrazňuje důležitost fyzické a emoční rovnováhy. Svazek je rozdělen do tří částí - Místo zvané perfektní zdraví, Kvantové mechanické lidské tělo a Život v souladu s přírodou - ve kterých autor postupně poodhaluje, jak správně naslouchat vlastnímu tělu a najít tak sama sebe. Deepak Chopra je americkým lékařem a světovou autoritou v oblasti alternativní medicíny, jehož učení vychází z principů kvantové mechaniky. Kniha je dostupná ve všech prodejnách Knihy Dobrovský za cenu 339 Kč.

Opal Streisand: Posvátné bylinky - 40 léčivých rostlin pro zlepšení nálady a zdraví

Toužili jste někdy poodkrýt tajemství divokých bylin a jejich léčebných vlastností? Kniha Posvátné bylinky se věnuje celkem 40 nejběžněji používaným rostlinám, jako je bazalka, zázvor, meduňka nebo aloe vera, a dopodrobna rozebírá jejich použití v historii i v moderní medicíně. Čtenáři se dozvědí, jaký je rozdíl mezi bylinným nálevem a odvarem, či jak správně připravit bylinné obklady a zábaly tak, aby byly co nejúčinnější. Kniha z pera americké spisovatelky a badatelky Opal Streisand je tak vhodná pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o těchto zapomenutých pokladech přírody. Publikace je dostupná ve všech prodejnách Knihy Dobrovský za cenu 268 Kč.

Joanna Farrow: Seznamte se: Matcha

Matcha je fenomén dnešní doby, o kterém většina z nás slyšela, ale málokdo dokáže plně využít jeho benefity. Jedná se o jemně namletý prášek ze speciálního druhu zeleného čaje výrazné zelenožluté barvy, jenž se chlubí svými blahodárnými účinky na lidský organismus. Kniha Seznamte se: Matcha od anglické spisovatelky Joanny Farrow nabízí na 50 unikátních receptů na slané, sladké, studené i teplé pokrmy, které vám dokážou, že možnosti matcha prášku jakožto kulinářské ingredience jsou prakticky neomezené. Autorka vám na stránkách knihy předvede, jak během pár chvil připravit chutný a zdravím nabitý pokrm plný vitaminů, minerálů a antioxidantů. Knihu pořídíte ve všech prodejnách Knihy Dobrovský za cenu 312 Kč.

Visram Shazi, Azima Cricket: Přírodní superjídlo pro děti a batolata

Kuchařka pro jarní období jako stvořená. To je knižní novinka Přírodní superjídlo pro děti a batolata. Publikace je určená pro rodiče dětí od čtyř měsíců až do tří let, kterým není zdraví jejich dětí lhostejné a chtějí jim poskytnout zdravý start do života. Autorky v knize uvádí ozkoušené recepty na nejrůznější pyré a koktejly pro kojence. Maminky starších potomků zde zase naleznou jednoduché a chutné recepty například

na avokádovou celozrnnou pizzu nebo lososa s hráškem a rýžovými kuličkami, které si vaše ratolesti zamilují. Knihu plnou zdravých dobrot, ve které nechybí ani vitaminy nabité dezerty, pořídíte od června ve všech prodejnách Knihy Dobrovský za 357 Kč.

Claire Georgiou: Jablečný ocet - očistná kúra

Jablečný ocet je malý velký zázrak. Proč? Pravý nefiltrovaný jablečný ocet ACV je totiž bohatý na biologicky aktivní složky, antioxidanty a antimikrobiální látky. K tomu má antiglykemické účinky a obecně se chlubí mnoha dalšími prospěšnými vlastnostmi. Právě proto jablečný ocet pomáhá při potížích s cukrovkou, prospívá srdci, je vhodný při hubnutí, ale také přijde vhod třeba při zácpě nebo proti bradavicím. Australská odbornice na výživu Claire Georgiou ve své knize zodpovídá všechny dotazy ohledně tohoto malého pokladu a zároveň představuje týdenní očistnou kúru, díky níž můžete jako bonus shodit přebytečná kila a započít cestu ke zdravějšímu životnímu stylu. Knihu pořídíte ve všech prodejnách Knihy Dobrovský za cenu 312 Kč.

Keith Sherwood, Sabine Wittmann: Léčivá energie pro ženy

Objevte svou sílu, štěstí a pocit radosti prostřednictvím nového chápání svého energetického pole. Pomohou vám v tom autorky Keith Sherwood a Sabine Wittmann ve své knize Léčivá energie pro ženy. Na jejích stránkách představují efektivní cvičení pro léčbu fyzických i duševních zranění a zároveň obnovení celistvosti na všech úrovních pomocí čaker, karmy, správného dýchání, masáží, muder a meditací. Každá kapitola je věnována energetickým problémům jiného druhu. Věnují se kupříkladu nesnázím s otěhotněním či citovým problémům. Zjistíte tak například, jak zvýšit své sebevědomí, ovládnout strachy či podpořit svou intuici, tvořivost a smyslnost. Knihu pořídíte ve všech prodejnách Knihy Dobrovský za 268 Kč.

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články