Torontský fotograf pořizuje snímky baculatých koček. „Někdy je to peklo,“ přiznává

Pete se svým projektem Fat Cats snaží dokázat, že krása se rozhodně nemusí vylučovat s nadváhou. A docela dobře se mu to daří.

„Myslím si, že baculaté kočky jsou ty nejroztomilejší,“ prohlásil v rozhovoru pro server BuzzFeed.

Thorne tento nápad dostal krátce poté, co dokončil práci na sérii nazvané Old Faithful. Ta byla věnována starým psům. „Jde o značně emotivní projekt, chtěl jsem tedy udělat něco víc bezstarostného, barevného a živého,“ vysvětlil.

Mimochodem, fotit tato zvířata prý vůbec není tak jednoduché, jak by se na první pohled mohlo zdát. Pete nejprve jejich majitele žádal, aby je vzali do jeho domácího studia – jenže kočkám se tam ani trochu nelíbilo. Takže mu nezbylo, než začít chodit za nimi.

„Abych je přiměl dívat se do objektivu, používám různé hračky. Ale i tak se vždy podaří pořídit jen pár dobrých snímků… a některé  kočky se mnou nechtějí spolupracovat vůbec,“ postěžoval si.

Závěrem dodejme, že tento talentovaný umělec rozhodně neoslavuje nezodpovědné majitele, kteří své domácí mazlíčky překrmují. Mnohé jím portrétované kočky totiž drží dietu nebo jsou v péči veterinářů.

Zdroj: BuzzFeed

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články