Trápí vás nepříjemná bolest a pnutí prsou před menstruací? Zkuste měsíček lékařský

Pnutí prsou před menstruací je velice nepříjemné
Zdroj: zdroj: pixabay
Premenstruačním syndromem trpí většina ženPnutí prsou je sice nepříjemnéAle lze ho zmírnit nasazením bylinekNejčastěji měsíčkem+ 4 fotky+ 5 fotek

Blížící se menstruaci většina žen pozná spolehlivě. Každá tuto událost sice prožíváme trochu jinak, ale náznaky blížících se ,,otravných dnů‘‘ jsou si podobné. Náladovost, podivná bolest v podbřišku, špinění a hlavně citlivá a nateklá prsa. Nesahejte okamžitě po prášcích. Zkuste nejdříve přírodu.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 22. 03. 2018 17:33

Za citlivost prsou můžou ve velkém případě hormony. Tato otravná bolest před menstruací se odborně nazývá mastodynie a je součástí takzvaného premenstruačního syndromu, který nastupuje cca týden před začátkem menstruace. Prsa ztěžknou, natečou a jsou citlivá na dotek. Hormony tvoří v prsou malé cysty, které se ale s objevením menstruace ztrácí a rozpouští. A právě tyto hormonální cysty způsobují bolest.

Co pomáhá?

Jestli zrovna kojíte, tak nejlepším lékem je právě kojení, které uvolňuje nepříjemné pnutí v prsou. Když v tomto období zrovna nejste, zkuste do svého jídelníčku zařadit pití bylinek. Bylinky vám totiž můžou pomoci i od premenstruačního syndromu. Poptejte se v bylinkářství, které jsou pro vás nejvhodnější. Určitě zkuste měsíček lékařský. Zmírňuje premenstruační syndrom. Dobrý je také kontryhel, který je typickou ženskou bylinkou. Může vám pomoci od bolestí v prsou.

Na prsa je také dobré použít olej z pupalky dvouleté. Existuje ve formě oleje, nebo kapslí.

Další bylinky, které můžete použít: ploštičník, červený jetel a drmek obecný – je velice dobrý na zklidnění bujících hormonů.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články