Trpíte silnými menstruačními bolestmi? Díky těmto radám je můžete zmírnit nebo dokonce úplně zastavit

Zbavte se křečí při menstruaci.
Zdroj: Pixabay
Zbavte se křečí při menstruaci.Vitaminy jsou velmi důležité.Horká láhev na břicho také pomáhá zmírnit bolesti.V krajním případě sáhněte po tabletkách.+ 1 fotka+ 2 fotky

Pokud patříte mezi ty ženy, které každý měsíc trpí a první den měsíčků nejsou schopny ani vstát z postele, pak vyzkoušejte některé z našich rad a určitě se vám uleví.

Petra Járková
Petra Járková 27. 08. 2018 12:13

Každá z nás zná ten pocit, kdy se cítíme slabé, všechno nás bolí, do ničeho se nám nechce, a navíc se přidají křeče v břiše.

Co tedy dělat, aby zmizely?

1. Naplňte láhev teplou vodou a položte si ji na břicho nebo na záda.

2. Jezte potraviny bohaté na železo.


3. Pokud je bolest opravdu velká, užijte léky s obsahem ibuprofenu. V lékárně si kupte speciální lék proti bolestivé menstruaci.


4. Nezapomínejte na dostatečný přísun vitaminů a minerálů. Vyberte si vhodný multivitaminový přípravek s obsahem minerálů. Důležitý je hlavně vápník a hořčík.


5. Pomáhají i antikoncepční pilulky. Působí tak, že potlačují ovulaci, simulují tělu těhotenství, zastavují přirozenou menstruaci a vyvolávají jen falešné krvácení, upravené syntetickými hormony.

6. K úlevě při menstruačních křečích mohou napomoci aktivity, které procvičí svaly celého těla. Vhodné je např. plavání nebo jóga.

7. Každodenní masáž břicha a bederní krajiny v týdnu před menstruací pomáhá předcházet křečím tím, že podporuje svalovou relaxaci. Břicho si můžete masírovat samy a někoho požádejte, aby vám namasíroval záda. K masáži použijte základový olej - vhodný je např. slunečnicový olej nebo olej ze sladkých mandlí. Ten můžete použít samostatně nebo s přidáním tří kapek levandulové silice.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články