Užít si aktivní život v přírodě mohou i handicapované děti v Monoskizlin: 5. projekt, který můžete podpořit

Užít si aktivní život v přírodě mohou i handicapované děti v Monoskizlin: 5. projekt, který můžete podpořit
Zdroj: Pixabay.com

ZLÍN - V Monoskizlin se řídí mottem „Užívat si pobytu v přírodě může každý“. Do programu společnosti Tesco „Vy rozhodujete, my pomáháme” se organizace přihlásila s cílem zkvalitnit trávení času lidem, pro které je postel celý jejich život. Za případnou výhru má v plánu pořídit dětem speciální kompenzační pomůcky.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 04. 07. 2019 10:04

Nabízíme handicapovaným způsob, jak trávit volný čas aktivně. „Pro handicapované připravujeme sportovní programy, které si jinak nemají možnost sami vyzkoušet. Jsme sdružením nadšenců a služby pro handicapované poskytujeme především v našem osobním volnu,“ popisuje fungování sdružení Karel Vondráček z Monoskizlin, z.s.

Pokud v programu Tesco ´Vy rozhodujete, my pomáháme´ uspějeme a vyhrajeme, máme v plánu pořídit dětem speciální kompenzační pomůcky, díky kterým budou lyžovat či jezdit na kole. Naše činnost je pro nás koníčkem, kdy každý finanční příspěvek je pro nás důležitý,“ dodává Vondráček.

Monoskizlin chce dát lidem vědět, co vše je možné zažít. Díky programu společnosti Tesco „Vy rozhodujete, my pomáháme” by dětem mohli ukázat, jaké to je aktivně sportovat s handicapem. 

Projekt „Vy rozhodujete, my pomáháme“

Do půlky července, přesněji do 14. 7. můžete hlasovat pro projekt, který si sami vyberete. Funguje to tak, že za každý nákup dostanete na pokladně žeton. S ním zajdete k vystaveným hlasovacím místům, kde se dozvíte více o projektech, a hlavně můžete dát hlasu tomu, který se vám líbí nejvíc.

Je třeba připomenout, že vyhrává každý. Do pátého ročníku programu se během května přihlásilo přes 500 projektů, z nichž bylo vybráno 270 těch, které Tesco společně se zákazníky podpoří. Vítězové hlasování v každé z lokalit obdrží od Tesco finanční podporu 30 000 Kč na realizaci, projekty na druhém místě 16 000 Kč a na třetím 10 000 Kč.

Související články

Další články