Vánoce jsou za dveřmi. Dopřejte si to nejlepší k jídlu a pití

Vánoce jsou za dveřmi. Dopřejte si to nejlepší k jídlu a pití
Zdroj: Pixabay

Provoněná kuchyně, na stole nachystané cukroví, vánočka v troubě a bramborový salát už se chladí v ledničce. Co ještě zbývá? Seznam dobrot, které je třeba nachystat na svátky, jakoby neměl konec. Víte ale, že něco dobrého na zub můžete také darovat svým blízkým?

Speciální projekt
Speciální projekt 10. 12. 2021 20:30

Atmosféra je na Vánocích to nejdůležitější. A i když řada z nás po Štědrém dnu padne vysílením z příprav do postele a dárky si začne užívat až druhý den ráno, užijte si tenhle kouzelný den na maximum.

Bez sektu to nepůjde

Bohemia Sekt

Na stole samé dobroty, čím si ale připít? La Grande Célébration je sekt, který nabízí Albert, najdete ho ve variantách brut, demi sekt či rosé. Na své si tak přijde opravdu každý milovník bublinek. Sekt prostě k Vánocům a oslavám Silvestra a nového roku patří a ostatně přiťuknout si je dobré kdykoliv, hlavně na zdraví!

Dobrota ze Skandinávie

Darbo

Nejkvalitnější brusinky na světě rostou ve volné přírodě ve Skandinávii, a právě z této oblasti pocházejí brusinky v omáčce Darbo’s Wild Lingonberry. Je skutečnou lahůdkou pro chuťové pohárky, což není překvapivé vzhledem k jejímu obsahu ovoce 60%. Jemná, ale ostrá chuť brusinky dodává zvláštní nádech pokrmům z ryb, stejně jako všem druhům dezertů. K výrobě „jemné a přitom ostré“ omáčky Darbo All Natural Wild Brusinky jsou používány brusinky, cukr, koncentrát citronové šťávy a želírující látku pektin.

Nechte působit minerály

Svět minerálůPřed svátky jsme ve stresu všichni – potřebujeme dodělat všechnu práci před dny volna, nakoupit zbytek dárků, zabalit je, uklidit byt, navařit a napéct. Podpořte organismus silou minerálů. Třeba ve formě čaje nebo harmonizujících vod. Že má čaj blahodárný vliv na náš organismus je známá věc a s minerály se dá kombinovat skvěle. Pokud preferujete vodu místo čaje, vyrobte si svůj elixír z harmonizující vody.

Zatočte s neřestí

BAT

Novoroční předsevzetí v tom smyslu, že přestaneme kouřit, si dává řada z nás. Není to však nic lehkého. Nepřemýšleli jste alespoň o přechodu na potenciálně méně škodlivé nikotinové alternativy? Dárek například v podobě zařízení glo hyper+, které vyniká elegantním kabátem šitým z prémiových materiálů v nápaditých barevných odstínech a metalickým čelním panelem může pro řadu kuřáků představovat ideální první krok k tomu, jak vlastní výzvu začít naplňovat.

Dolaďte vánoční atmosféru

Notino

Nejen jídlem živ je člověk, chce to také pořádnou dávku příjemné atmosféry. S tou vám pomůže svíčka Souletto Magical Time s hřejivou citrusovo-kořenitou vůní. Spolehlivě navodí tu pravou sváteční náladu. Jakmile se nad plamenem začnou točit zlaté hvězdičky, atmosféra bude dovedena k dokonalosti. Tato vůně má pozitivní vliv na tělo díky aromaterapeutickým účinkům esenciálních olejů a její sváteční červeno-zlatý design poslouží jako stylová dekorace.

Vařte jako profík

Chefparade

Možná letos ještě nebudete tvůrci vánočního menu, do příštího roku to ale můžete změnit. Vařte jako šéfkuchař, a to nejen o svátcích. Nakoukněte s největší školou vaření Chefparade pod pokličku světových kuchyní. Některý z kurzů můžete nadělit také jako originální dárek pro vaše blízké. Zpestřete jim sváteční den nezapomenutelným zážitkem ze světa gastronomie plného překvapení. Už máte vybráno? Bude to kurz výroby domácích makronek nebo lekce přípravy steaků z argentinské svíčkové?

Dobroty s vanilkou

IamCBD

Vanilkový extrakt je před Vánoci v podstatě nezbytností. Jídlům dodá šmrnc, stačí přitom přidat jen pár kapek. Nejsou v něm přidané cukry a použita byla při jeho výrobě nejkvalitnější lokálně vypěstovaná vanilka z Indie. Výroba extraktů probíhá v Indii, kde firma Holy Lama poskytuje práci znevýhodněným ženám, výrobek dokonce získal ocenění Great Taste Awards 2017 – 1 hvězdička a ocenění World Food Innovation Awards 2015 za nejlepší novou ingredienci.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články