Walkman: Největší frajeřinka 80. let, díky které jsme mohli mít hudbu v uších vždy a všude

Walkman byl hitem minulého století.
Zdroj: Pinterest.com
Walkman byl hitem minulého století.Jedničkou byl ten značky Sony.Tohle jsme pyšně nosili za opaskem.Kazety jsme měli všude.+ 3 fotky+ 4 fotky

Díky téhle věcičce jste měli v uších hudbu kdekoliv. Pamatujete, jak jste ho měli připnutý za opaskem, s úsměvem jste si vykračovali po ulici a tvářili se jako páni.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 10. 10. 2018 07:27

Walkman, tato vymoženost spatřila světlo světa v Japonsku v roce 1979 díky společnosti Sony.

V socialistickém Československu to byla Tesla, která přišla se svým modelem walkmanu v roce 1984. Jenže to máte jako dneska s „jablíčkem“, kdo chtěl být mega king, musel mít zkrátka toho „sonyho“.

Jelikož baterky moc nevydržely, často jsme kazety přetáčeli na tužce, abychom si baterie šetřili. Vzpomínáte?  Dnes naprosto neuvěřitelná věc.

V osmdesátkách se jednalo o nejstylovější módní doplněk, ale ta dostupnost v Československu? Mizerná! Patřili jste mezi ty „vyvolené“ a vlastnili jste ho již od prvopočátku, nebo jste museli čekat, až ho odloží starší sourozenec?

Dneska walkman řadíme mezi silné retro, nás totiž ovládnul Steve Jobs a jeho „hudba do kapsy“ v podobě miniaturního iPodu. A tak byla retro cihla neboli walkman vystřídán.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články