Devadesátkové retro: Britský nadšenec si postavil vlastní varhany z hraček Furby

Furby je elektronická hračka, představující malého chlupatého tvora s velkýma ušima. Na trh ji uvedla firma Tiger Electronics v roce 1998.
Zdroj: the stanford flipside
Sam Battle, který je známý pod pseudonymem Look Mum No Computer.Britský vynálezce a hudební nadšenec Sam se svými Furby.Furby se dělí na sedm edicí, což jsou Furby Adult, Furby Baby, Furby Special, Shelby, Furby Friends, Emoto Adult Furby a Emoto Baby Furby. Dohromady je jich 162 druhů.Hračka reaguje na světlo, zvuk, polohu, doteky a přítomnost dalších Furby.+ 3 fotky+ 4 fotky

Sam Battle alias Look Mum No Computer je po celém světě známý svými bizarními výtvory. Nyní si ale splnil svůj dlouholetý sen a sestavil si vlastní varhany. Jsou vyrobené z hraček Furby.

Redaktor
Redaktor 31. 12. 2018 00:51

Furby je podivné malé stvoření, které připomíná Gremlina. Plyšáček s očima, jež doslova říkají: „Miluj mě!“ si získal každé dítě, které prošlo kolem výlohy. Tedy každé dítě, které se narodilo v raných devadesátkách. Stvoření navíc umělo mluvit, což ještě přispělo k jeho oblíbenosti a faktu, že se ho po celém světě prodalo přes desítky milionů.

Sam Battle, veliký milovník těchto „zvířátek“, po celých sedm let schraňoval kousek po kousku, až jich měl dostatek pro svůj nový výtvor. Plně funkční varhany ze 44 zpívajících hraček Furby.




Plyšové hračky umí otevírat pusu a oči, dokonce i svítí. To vše se přímo nabízí ke stvoření něčeho šíleného. A Sam Battle si svůj sen uskutečnil. Furby si upravil k obrazu svému a získal tak originální hudební nástroj.


Vzhledem k tomu, že Sam nedokázal získat konzistentní zvuk, rozhodl se dát každému Furbymu vlastní hlas. Každý Furby je tak spojen se dvěma mikrokontrolery Arduino - jeden se stará o sekvencování a pohyb, zatímco druhý dá tvorečkovi svůj hlas. Každý Furby je zapojen do řídících desek namontovaných uvnitř dubové skříně.


Výroba celého nástroje ho sice nestála málo peněz, ale o míře originality a šílenosti nemůžeme polemizovat.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články