FOTOGALERIE: My je považovali za něco neskutečného, dnešní děti by se jim vysmály aneb Retro hračky v akci

Sada Malý kadeřník nesměla chybět žádné parádnici.
Zdroj: archiv Extra
Mončičáci různých druhů a barev zdobili snad každý pokojíček.Oranžová tatrovka - tuhle legendu můžete sehnat dodnes.Takový předstupeň iPadů, který nás tenkrát bavil úplně stejně.Komunistický stolní fotbálek, který jste mohli mastit kdekoliv.+ 3 fotky+ 4 fotky

Také jste jako malí milovali tamagoči, oranžovou tatrovku nebo sadu Malý kadeřník? Pak si rádi zavzpomínáte na hračky, které už jste jistě vytěsnili z hlavy, protože si s nimi vaše děti už nejspíš nehrají.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 10. 09. 2018 21:43

Dnešní děti si hrají většinou s tabletem, notebookem nebo iPhonem už od útlého věku. Přicházejí tak ale o potěšení, kterého jsme si užívali my, když jsme si o takových chytrých přístrojích mohli tak maximálně nechat znát.  

Dnešní děti nechodí ven stavět domečky z listí, nesbírají kaštany ani neskáčou panáka před barákem.

Samozřejmě že následky komunistického režimu vidíme v Česku dodnes, přesto se na roky před sametovou revolucí nedá vzpomínat jen ve zlém.

Sice jsme toho pod stromeček moc nedostali, ale o to větší radost jsme měli.  Kdo dostal třeba elektrickou autodráhu, lední hokej nebo stolní fotbálek a velké nákladní auto, byl mezi kamarády za frajera.

Dívky se zas mohly chlubit panenkami, sadou Malý kadeřník nebo třeba tamagoči. Zkrátka mládí je jenom jedno, tak na něj v naší galerii zavzpomínejte.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články