Bydlení jako na zámku: Rozsviťte si retro vypínačem

vypínač...
Zdroj: pixabay.com
Porcelánový retro vypínač Kolonial, 1999 KčSelský porcelánový vypínač v koloniálním stylu, 1999 KčRetro porcelánová zásuvka v kovovém vzhleduVypínač malovaný habánským vzorem, 1500 Kč+ 4 fotky+ 5 fotek

Nebojte se oživit svůj interiér kouzelnou atmosférou let dávno minulých. Pomůžou vám v tom originální retro detaily, které v sobě spojují nadčasový a léty osvědčený design z minulosti s nejmodernějšími současnými materiály a technologickými postupy.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 26. 09. 2020 12:30

Retro se v interiérové módě prostě nosí, a je jedno,  jestli se inspirujeme v letech osmdesátých, šedesátých anebo jdeme ještě dál do historie a zalovíme v období první republiky, kterému kralovala designová škola Bauhaus.

Nepominutelný detail

Aby byl celek perfektní, nesmíme zapomínat na detaily, například na domovní vypínače. Retro nebo také vintage řady dnes mají ve svém portfoliu prakticky všichni výrobci.  Definují je kulatý tvar a použitý materiál, zpravidla porcelán, někdy i masivní bukové nebo dubové dřevo nebo sklo. To je ta nefalšovaná klasika prvorepublikových stěn. Materiály doplňují i barvy, hlavně bílá a slonová kost, někdy v záměrně zestařeném vzhledu, jindy půvabně dekorované.

Ve středu každého správného retro vypínače se nachází klička na ovládání, jejíž vzhled i barevnost si také můžete vybírat a třeba i volit zajímavé kontrasty.

Ručně malované

Jízda králů, moravské kroje, cimbálovka, slavnosti vína… také jste propadli moravskému folklóru? Pak vám jistě učaruje nová ručně malovaná kolekce vypínačů a zásuvek s  keramickými rámečky a motivy inspirovanými folklórně-rustikálními vzory. Keramika se maluje ručně a každý kus je tedy unikát.

Jednoduché zapínání

Tyhle vypínače prostě musí mít všechno jinak. Takže nehledejte plochu, do které jen klepnete. Retro vypínačem musíte pěkně postaru otočit anebo zatáhnout za páčku. Ale pod starobyle vypadajícím vzhledem se ukrývá moderní technologie i maximální zabezpečení. Páčkové i otočné ovládání lze dokonce použít i pro klasické spínače, přepínače, takzvané schodišťáky, zvonky i jako žaluziové ovladače.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články