Retro mašiny: Na čem za socíku vozili kluci holky na rande?

Kdo měl simsona byl hvězdou vesnice
Zdroj: Facebook/Socialismus
Kdo měl simsona byl hvězdou vesniceSlet ŠkodovekPapaláši se vozili v TatřeŠkoda patřila snad do každé domácnosti+ 6 fotek+ 7 fotek

Prázdniny u babičky, západ slunce u rybníka a kluci na čmoudících fichtlech. Kdo z vás, co byl v pubertě za komunistického režimu i krátce po něm, to nezažil. Na silnicích a cestách byly běžně k vidění babety, fichtly a když měl někdo simsona, tak to už byl pán a holky mu ležely u nohou.

Petra Járková
Petra Járková 04. 04. 2019 16:00

Kdo z vás vlastnil fichtla či jiný moped? Nebo která z vás vlastnila chlapce s mopedem? Pamatujete na tu jízdu, kdy si vítr pohrával s vašimi vlasy? A dojet z hospody domů na prasklé gumě byl pro vás ten nejromantičtější zážitek.

Kromě všemožných retro motorek jezdila na silnicích samozřejmě i auta. Za socialismu tady nebylo zrovna moc na výběr, co se automobilů týká. Většina motoristů jezdila v červených, modrých či v takových těch podivně zelených škodovkách typu 120 či 125.

Ve fotogalerii se můžete podívat i na pár kousků z městské hromadné dopravy či na vůz autoškoly, ve kterém jste si čerstvé papíry dělali třeba i vy.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články