Trabanty se vracejí domů: Socialistický žlutý ďábel pod otěžemi Dana Přibáně projel celý svět

Celá parta, která si sáhla na dno, ale dala to - objela svět.
Zdroj: Aerofilms
Trabantem tam a zase zpátky.Dan Přibáň - šéf celé expedice.Občas cesta nebyla úplně jednoduchá.Celá parta, která si sáhla na dno, ale dala to - objela svět.+ 6 fotek+ 7 fotek

Film Trabantem tam a zase zpátky brzy vstoupí do českých kin a ukáže divákům v plné kráse Indii, Himálaj, ale i diktátorské praktiky, se kterými se posádka výpravy setkala. Žlutý ďábel, který už za svůj život překonal tolik překážek a najel tolik kilometrů, kolik by najelo několik aut dohromady, se naposledy hlásí o své slovo.

Petra Járková
Petra Járková 27. 03. 2019 16:00

Premiéra za dveřmi

Film Trabantem tam a zase zpátky vstoupí 11. dubna do českých kin a nikdo nepochybuje, že bude minimálně tak úspěšný jako jeho předchůdci. Když Dan Přibáň přišel s nápadem, že projede Hedvábnou stezku, všichni se mu smáli a klepali si na čelo. Dnes jeho i tým šílenců, který s ním projel už kromě Afriky i Jižní Ameriku, Austrálii, Asii a spoustu dalších zajímavých a extrémních míst světa, zná celá republika.

Vítězná sestava

Česko-polsko-slovenská sestava zůstala nezměněna a vyrazila i za tímto dobrodružstvím. Pojďme si dobrodruhy představit. Dan Přibáň - autor celé koncepce a řidič onoho legendárního trabantu, kameraman Zdeněk Krátký a fotograf Vojta Duchoslav. Dále nesmrtelný slovenský motocyklista a optimista Marek Slobodník. Překvapením se stal náhradník Marek Duranský, který na výpravu nečekaně přijel a s týmem už zůstal. Samozřejmě nechybí ani pankáč Radek Jona, který opraví prostě cokoliv, ale na druhou stranu připraví i mnohá překvapení. Ne vždy příjemná. Jedním z nich byla ztráta pasu. Kapitánem malucha se stal hasič a záchranář Honza Setvín. No a posledním členem byl nováček Lukáš Venclík, který paradoxně nemá řidičák. Když už žlutý cirkus, tak prostě se vším všudy.

Velká cesta domů

Cesta měla začít v Bangkoku, ale bohužel to nebylo možné. Na rozdíl od roku 2015, který byl pro zahraniční auta rájem, teď se z něj stalo byrokratické peklo. Vjezd po vlastní ose se tam cení na tisíce dolarů. Tým tedy musel zaimprovizovat a rozhodl se splnit si svůj další sen - cestu přes Indii. Start tedy proběhl ze stejné rovnoběžky, ale z druhého břehu Bengálského zálivu. Parta naleštěných socialistických strojů se tedy vydala z jižní Indie na sever. Cílem byl uzbecký Samarkand, což je nejvýchodnější bod první cesty týmu Dana Přibáně. Tím by trabant objel svět!

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články