Do kin vtrhli noví X-Meni: Dark Phoenix - co jste o hitu léta nevěděli?

X- Meni čelí nejhroznějšímu a nejsilnějšímu nepříteli: Jean Grey, která pochází z jejich vlastních řad.
Zdroj: CinemArt
X- Meni čelí nejhroznějšímu a nejsilnějšímu nepříteli: Jean Grey, která pochází z jejich vlastních řad. X- Meni čelí nejhroznějšímu a nejsilnějšímu nepříteli: Jean Grey, která pochází z jejich vlastních řad. X- Meni čelí nejhroznějšímu a nejsilnějšímu nepříteli: Jean Grey, která pochází z jejich vlastních řad. X- Meni čelí nejhroznějšímu a nejsilnějšímu nepříteli: Jean Grey, která pochází z jejich vlastních řad. + 11 fotek+ 12 fotek

Do českých kin vtrhl dvanáctý (a zároveň předposlední) snímek superhrdinské série X-Men. Hrozbou je doposud nejsilnější nepřítel: Jean Grey, která pochází z jejich vlastních řad. Během vesmírné záchranné mise Jean téměř zemře, ale když se vrátí domů, zjistí, že ji neznámá vesmírná síla udělala silnější, ale zároveň mnohem nestabilnější. Zrodila se Dark Phoenix.

Petra Járková
Petra Járková 17. 06. 2019 16:00

Když skupina X-Menů vyrazí na celkem rutinní záchrannou misi na oběžné dráze k ohrožené posádce raketoplánu, zdá se, že mají vše pod kontrolou a operace probíhá zdárně. Ale zdání klame. Jean Grey (Sophie Turner) je zasažena neznámou a smrtící kosmickou silou, která ji promění v jednoho z nejsilnějších mutantů. I s podporou ostatních X-Menů Jean zápasí nejen se svou nově nabitou a nestabilní silou, ale i se svými osobními démony.

Postupně se dostává do děsivé spirály a ztrácí nad sebou kontrolu. Navíc její myšlení začíná ovlivňovat tajemná postava (Jessica Chastain), která přichází s nebezpečnými návrhy na využití její ničivé síly. Grey se mění v Dark Phoenix a stává se hrozbou nejen pro své nyní již bývalé přátele z řad mutantů, ale pro celou planetu. X-Meni tak musí čelit svému nejbližšímu i nejničivějšímu nepříteli - jednomu z nich.

Svou postavu a její osud popisuje Sophie Turner slovy: „Je to jako rozpad rodiny. Bylo by to možné srovnávat s tím, jako kdyby Jean procházela bojem s duševní nemocí nebo závislostí a její rodina se s tím musí vypořádat. A Jeanin a Scottův vztah to také musí přežít.“

PODÍVEJTE SE NA ZÁBĚRY Z FILMU V NAŠÍ GALERII:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články