Záchrana tygrů: Discovery se spojilo se Světovým fondem na ochranu přírody za účelem ochrany ruského Národního parku Bikin

Dokumentární film Země tigrů (Tigerland) vypráví příběh dvou obdivuhodných mužů, kteří zasvětili své životy odvrácení katastrofy v podobě vyhynutí celé tygří populace.
Zdroj: Discovery channel
Dokumentární film Země tigrů (Tigerland) vypráví příběh dvou obdivuhodných mužů, kteří zasvětili své životy odvrácení katastrofy v podobě vyhynutí celé tygří populace.Dokument Země tygrů (Tigerland) měl premiéru v prestižní soutěži Americké dokumenty na Filmovém festivalu Sundance 2019.Film režíroval oscarový režisér Ross Kauffman.Film režíroval oscarový režisér Ross Kauffman.+ 1 fotka

Discovery Channel a Světový fond na ochranu přírody USA (WWF-US) se spojí při charitativní kampani, aby podpořily ochranu Národního parku Bikin v Rusku. Jde o druhou fundraisingovou fázi Projektu C.A.T., kampaně spuštěné v roce 2016, v rámci které se organizace zavázaly zachránit téměř 1 milión akrů (přibližně 4000 km2) půdy v Indii a Bhútánu. Díky počátečnímu úspěchu se týmu podařilo sesbírat dostatek prostředků pro spuštění ochrany dalšího 1 milionu akrů. Záměrem je vytvořit chráněné území o rozloze téměř 2 miliony akrů.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 27. 03. 2019 11:58

Nyní se zraky Discovery a WWF-US upírají na ruský Národní park Bikin - lokalitu, do jejíž reality je zasazen dokument Země tygrů (Tigerland). Projekt C.A.T. má za cíl konzervovat populaci tygrů, která přirozeně žije v parku na ploše 3,7 milionů akrů (přibližně 15 000 km2). Současný závazek Discovery Channel, který v současnosti chrání téměř 2 miliony akrů tygřích lokalit v Indii a Bhútánu, se tak téměř ztrojnásobí. Discovery Channel se rozhodl plně finančně podporovat Národní park až do roku 2022 a bude spolupracovat s WWF při sbírkové kampani. Dary, které se v rámci kampaně vyberou, zdvojnásobí Discovery nejpozději 31. prosince 2019 až do výše 250 000 dolarů.

Země tygrů (Tigerland), která si odbyla premiéru v prestižní soutěži Americké dokumenty na Filmovém festivalu Sundance 2019, vypráví příběh dvou obdivuhodných mužů, které od sebe dělí půlstoletí. Ti zasvětili své životy odvrácení katastrofy v podobě vyhynutí celé tygří populace. Země tygrů (Tigerland), příběh o vztahu k jednomu z nejuctívanějších zvířat na světě, režíroval oscarový režisér Ross Kauffman a produkoval jej držitel Oscara Fisher Stevens. Film bude poprvé uveden na televizních obrazovkách 30. března ve Spojených státech i dalších zemích po celém světě. Na Discovery Go je Země tygrů (Tigerland) k dispozici už od 23. března.

“Discovery má ochranu planety ve své DNA, ostatně v logu máme zeměkouli. Je naší zodpovědností a velkou výsadou, že můžeme pomoci zachránit tyto nádherné bytosti, pro které je naše planeta také domovem,“ říká CEO Discovery David Zaslav. “Informovanost veřejnosti není dostatečná; musíme podniknout konkrétní kroky. Díky Projektu C.A.T a našim partnerům ve WWF jsme již blíže našemu cíli, kterým je zdvojnásobení světové populace tygrů do roku 2022. Jsme pyšní, že můžeme náš závazek ochrany jednoho z nejvíce ikonických a nejohroženějších zvířat ještě rozšířit. Tygři ze světa nezmizí, ne dokud k tomu my máme co říct.”

“Populace tygrů se za posledních sto let smrskla o 95 procent, ale díky rozhodnutí světových vlád a oddanosti mnoha mužů a žen, kteří proti vymírání tygrů bojují celý život, existují místa v Asii, ve kterých se počet tygrů začíná opět navyšovat,” řekla Ginette Hemley, Senior Viceprezidentka pro divokou přírodu v organizaci WWF-US. “Nadcházející desetiletí bude pro tento vzácný druh kritické. S podporou Discovery budeme schopni zacílit naši aktivitu do důležitých lokalit, jako je právě Národní park Bikin.”

Tygrům prospívá, když se mohou pohybovat na rozlehlých územích. Dalším z cílů iniciativy je i ochrana životně důležitých lesů, které hrají stěžejní roli nejen v životech místních komunit, ale i celé planety. Stejně jako tato společnost bude chránit tygry a jejich životní prostor, pomůže také s ochranou dalších ohrožených druhů zvířat, kteří se s nimi dělí o území a loví stejné živočišné druhy.

Související články

Další články