Záhada rukopisu: Nikdy nevydaný román skrývá klíč k dávné vraždě i tajemství

Záhada rukopisu: Nikdy nevydaný román skrývá klíč k dávné vraždě i tajemství
Zdroj: Grada

Ovdovělou Evie vytrhne z truchlení příprava výstavy o pratetě Joséphine, která přežila nacistické vězení i nucené práce. Při pátrání v její pozůstalosti Evie narazí na zmínku o nikdy nepublikovaném románu a tuší, že by mohl odkrýt mnohá tajemství… Autorka historických románů Nefritová lilie a Ztracené klenoty, představuje novinku Záhada rukopisu.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 22. 11. 2022 13:50

Vězení Fresnes, rok 1940: Margot, bývalá komorná z luxusní vily na Riviéře, skončí ve vězeňské cele s novinářkou Joséphine. První dostala trest smrti za vraždu, druhá je členkou protinacistického odboje. Když později společně strádají v pracovním táboře, vzájemná náklonnost a důvěra jim pomohou přečkat nejhorší okamžiky. Domů se však vrátí jen jedna z nich. 

Příběh přátelství, obětí, ztrát, ale i příslibů

Paříž, současnost: Evie bydlí s dospívajícím synem anad obchůdkem se vzácnými knihami a botanickými tisky, jejž provozuje. Život by byl skvělý, jenže ona právě oplakává lásku svého života. Z truchlení ji vytrhne příprava výstavy o manželově pratetě Joséphine Murantové, slavné autorce detektivních románů. Evie se zalíbí myšlenka strávit poslední krásné léto se synem, a tak spolu odjíždějí do Joséphininy vily na Azurovém pobřeží, kterou zdědili. Tam Evie začne rozplétat nitky dávné vraždy a s nimi i málo známý příběh Francouzek, které byly během nacistické okupace vězněny v Německu.

Román, jenž umně splétá minulost s přítomností, je zároveň něžným a jímavým příběhem ženského přátelství, obětí, ztrát, ale i příslibů nových lásek. Knihu Záhada rukopisu vydala Metafora, koupíte na e-shopu grada.cz

Grada

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články