Životní jubileum: Ennio Morricone oslaví devadesáté narozeniny pražským koncertem

Pražský koncert patří mezi pět vyvolených měst.
Zdroj: Instagram.com
Morricone si Prahu zamiloval.Hudební génius oslaví v Praze narozeniny.Pražský koncert patří mezi pět vyvolených měst.Morricone patří mezi světové hudební hvězdy.+ 1 fotka+ 2 fotky

Slavný italský nejen filmový hudební skladatel Ennio Morricone před rokem oznámil svůj zcela poslední velký pražský koncert v pražské O2 areně. Vzhledem k tomu, že v příštím roce oslaví své velké a kulaté jubileum a publikum v České republice mu přirostlo k srdci, rozhodl se své narozeniny oslavit právě v Praze.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 25. 10. 2018 08:03

Ennio Morricone patří mezi největší osobnosti filmové hudby všech dob. Autor melodií k filmům Tenkrát na západě, Profesionál, Misie, Osm hrozných, Bio Ráj nebo Hodný, zlý a ošklivý již pětkrát vyprodal největší českou halu. V rámci oslavy svých devadesátých narozenin se rozhodl do Prahy vrátit a uspořádat šestý koncert.

Ten se uskuteční v lednu roku 2019 a bude se jednat o jeden z pěti exkluzivních koncertů v následujícím roce. "Jsme rádi, že právě naše agentura získala možnost uskutečnit hned tři vystoupení z pouhých pěti, které maestro Morricone v přístím roce uskuteční. Je to pro nás čest," hovoří o plánovaných koncertech Květa Havelková z pořádající agentury JVS Group, která kromě Prahy připravuje vystoupení i v Polsku a Maďarsku.

Další pražský koncert je pro pořadatele překvapením, protože italský Mistr již v minulém roce oznámil, že v pražské O2 areně vystoupí naposledy. Ennio Morricone se řadí mezi nejúspěšnější a nejrespektovanější filmové hudební skladatele všech dob. Římský patriot má ve své sbírce nespočet ocenění, mezi které patří například cena Oscar za práci na Tarantinově filmu Osm hrozných nebo jako jediný hudební skladatel za celoživotní přínos kinematografii.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články