Zrakově postižené děti v Brně potřebují moderní přístroj k vyšetření zraku: 10: projekt, který můžete podpořit

Zrakově postižené děti v Brně potřebují moderní přístroj k vyšetření zraku: 10: projekt, který můžete podpořit
Zdroj: Pixabay.com

BRNO - Středisko rané péče v Brně pomáhá rodinám, které doma vychovávají děti s postižením zraku ve věku od narození do 7 let. Při postižení zraku je velmi důležité začít s dětmi co nejdříve pracovat. Za případnou výhru v programu společnosti Tesco „Vy rozhodujete, my pomáháme” chtějí financovat vybavení na vyšetření zraku.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 09. 07. 2019 10:11

Naše středisko se do programu přihlásilo na základě dobré zkušenosti z minulosti. Už 2x jsme získali díky tomuto programu prostředky na aktivity nebo pomůcky, které bychom jinak pro klienty nemohli zajistit. Se společností Tesco jsme navázali spolupráci i jiným způsobem, například využíváme jejich dobrovolníky na výrobu pomůcek a na pomoc při stěhování,“ řekla Irena Jelínková ze Střediska rané péče Brno.

V letošním roce přijali 20 nových rodin a další na přijetí čekají. „Za příspěvek z programu plánujeme vybavit speciální místnost pro funkční vyšetření zraku. Toto vyšetření nám pomáhá co nejlépe identifikovat stávající zrakové vnímání dětí, podněty, na které reagují, a jak zrak reálně využívají. Díky tomu jim umíme nastavit co nejefektivnější stimulaci zraku a pomoci jim tak ke zlepšení jejich vidění,“ dodala Irena Jelínková. 

Projekt „Vy rozhodujete, my pomáháme“

Do půlky července, přesněji do 14. 7. můžete hlasovat pro projekt, který si sami vyberete. Funguje to tak, že za každý nákup dostanete na pokladně žeton. S ním zajdete k vystaveným hlasovacím místům, kde se dozvíte více o projektech, a hlavně můžete dát hlasu tomu, který se vám líbí nejvíc.

Je třeba připomenout, že vyhrává každý. Do pátého ročníku programu se během května přihlásilo přes 500 projektů, z nichž bylo vybráno 270 těch, které Tesco společně se zákazníky podpoří. Vítězové hlasování v každé z lokalit obdrží od Tesco finanční podporu 30 000 Kč na realizaci, projekty na druhém místě 16 000 Kč a na třetím 10 000 Kč.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články