Bondovka Jen pro tvé oči: Ve filmu hraje modelka, která byla původně mužem

Jen pro tvé oči
Zdroj: Prima Max
Natáčení probíhalo v Řecku, Itálii, Anglii a na Bahamách.V tomto filmu se měl původně objevit i Zub.Bond nosí v této epizodě hodinky značky Seiko.Jeho auto je zase Lotus Esprit Turbo.+ 6 fotek+ 7 fotek

James Bond se vrací zpátky na zem, a to doslova ve velkém stylu. Napětí, akce a jedna z nejlepších Bond girl jsou zárukou skvělé podívané. V pořadí pátý film s Rogerem Moorem ale nabízí také spoustu zajímavostí. Třeba tu, že se ve filmu objeví modelka, která byla původně mužem.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 24. 04. 2020 12:25

U řeckých ostrovů je potopená britská špionážní loď. Je velmi cenná, protože se na její palubě nachází zařízení na ovládání řízených střel. James Bond se tak musí k lodi dostat dříve nežli Rusové. Jenže k tomuto cíli má namířeno i rejdař Krikatos a král pašeráků Columbo. Jak to dopadne? A pomůže i tentokrát Bond girl?

Na film Jen pro tvé oči se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Max.

Dálkově řízený vrtulník

Že je pátá bondovka s Moorem nabitá akcí už od samotného počátku, dokazuje hned úvodní scéna, kdy pro agenta 007 přiletí na hřbitov vrtulník. Šel tam totiž navštívit hrob své mrtvé manželky Tracy. Jakmile se vznese helikoptéra do vzduchu, přichází na scénu Blofeld, který díky ovládacímu panelu před sebou převezme nad vrtulníkem kontrolu. Bondův klidný výraz ale napovídá, že si s tím opět poradí. A taky že ano, Blofeld nakonec končí i s vozíkem v obrovském komíně.

Něco ale na celé scéně nesedí. Obvyklá přítomnost kočičky tam je, ale proč nejde ani na jednom záběru vidět zloduchovi do obličeje? Filmařům v tom bránily právní důvody. Tato postava se v tomto díle nemohla oficiálně použít, dovoleny tak byly pouze záběry zezadu.

Měl to pořád v sobě

V době natáčení Jen pro tvé oči bylo Rogeru Moorovi 53 let. Producenti dokonce uvažovali o tom, že by pro roli Bonda vybrali někoho mladšího. Nakonec ale od toho upustili. I když byl od herečky Carole Bouquet (Melina Havelock) starší téměř o třicet let, nepůsobila jejich interakce nijak rušivě. V akčních scénách byl o něco pomalejší, ztuhlejší, ale stále vše zvládal s pokerovým obličejem a úsměvem.

Nevýrazný záporák

Přestože patří Julian Glover mezi vynikající herce, role Aristotela Kristatose mu moc nesedla. Po většinu času se chová jen jako rozmazlený boháč, který nosí v hlavě plán, jak si ještě více nahrabat. Jediným plusem je, že nechce vyhladit lidstvo. Suma sumárum je jeho postava lehce zapomenutelná, neboť jí nejvíce ubližuje nezajímavost.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Caroline Cossey (@carolinecossey),

Ona je on

Jedna z dívek, která se mihne ve scéně s bazénem, je Caroline Cossey. Tato modelka byla původně mužského pohlaví. Zahrála si sice jen krátký štěk, ale vznikla z toho pěkná aféra. O deset let později se Caroline stala první transgender modelkou pánského časopisu Playboy.

NA ZAJÍMAVÁ FAKTA O FILMU JEN PRO TVÉ OČI SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroje textu: Prima TV, csfd.cz, whatculture.com

Zdroj fotek: Prima Max

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články