8 důvodů, proč byl Roger Moore nejlepším Jamesem Bondem ze všech

Muž se zlatou zbraní
Zdroj: Prima Max
Natáčelo se v Thajsku, Hongkongu, Číně a Anglii.Titulní znělku nazpívala skotská zpěvačka Lulu.V knížní předloze se Scaramanga snaží na Jamajce manipulovat s cenami cukru tak, aby poškodil západ.Tato bondovka je poslední v produkci Harryho Saltzmana.+ 2 fotky+ 3 fotky

Poručík druhého řádu, Roger Moore, se v roli Jamese Bonda ukázal poprvé v roce 1973. S jeho nástupem se prý do filmů o agentovi 007 vnesla velká míra nadsázky. Po snímku Žít a nechat zemřít se do role vrátil ještě šestkrát. Proč se ale o něm říká, že byl nejlepším Bondem všech dob?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 03. 04. 2020 16:30

Francisco Scaramanga má zvláštní zálibu: pro své oběti si nechává vyrobit kulky ze zlata. Zlatá je i pistole, ze které střílí. Jeho sídlo je velký labyrint, ovládaný jedním trpaslíkem. Žádný agent se z něj ještě nedostal. Ale co James Bond? Francisco si není zcela jistý, že by se to Bondovi nějak nepovedlo, a tak touží po mocnější zbrani, kterou je Solex, čili dělo na sluneční energii. Na film Muž se zlatou zbraní se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Max.

Inovativní přístup

Sir Roger Moore byl muž, který rád dělal věci po svém. Kupříkladu nikdy neřídil Aston Martin, ale obyčejnější Citroën či Alpha Romeo. Také si nikdy neobjednal ono slavné Martini. Jiní mu ho koupili, ale on sám ne.

Charisma

Jako jediný z Bondů byl z určité části romantik. Neměl sice takový sex appeal jako Sean Connery, ale i tak dokázal ženy svádět. Ve svých sedmi dobrodružstvích agenta Jejího Veličenstva pobláznil celkem sedmnáct žen. V tomto případě se tedy rovněž vymykal normálu, neboť producenti vždy směřovali spíše k Bondovi, který je oddán své misi a jde takzvaně přes mrtvoly.

Zručnost na vodě

Předešlí a budoucí Bondové byli výborní řidiči a piloti, ale nikdo z nich neválel na vodní hladině jako Roger.

Světoběžník

Další prim. Ve svých filmech jako jediný procestoval nejvíce zemí. Celkem jich navštívil dvacet šest. A nikdy se neulíval. Vždy poctivě sledoval a posléze lovil nějakého darebáka. Zřejmě ale i taková práce byla pro něj svým způsobem dovolená.

Kosmonaut

Kdyby se všichni Bondové sešli v jedné místnosti a začali se hádat o tom, kdo je z nich nejlepší, Moore by je usadil jedinou otázkou: “Kdo z vás byl ve vesmíru?” Podíval se tam ve filmu Moonraker, který byl hodně ovlivněný sérií Star Wars.

Boj s krajtou

Moonraker byl výjimečný taktéž v tom, že se v něm Bond vypořádal s krajtou. Přestože ho celého obtočila, dokázal se z jejího sevření vymanit.

Seriál

V roce 1964 se herec objevil v komedii z produkce BBC Mainly Millicent, a to v epizodě s příhodným názvem James Bond. To byl další důkaz toho, že se představitel agenta 007 nebere moc vážně.

Největší výzvy

Moore se musel rovněž potýkat s největšími zločinci všech dob. Třeba právě se Scaramangou, který měl zálibu ve zlatě a navrch tři bradavky. Mr. Big, angažoval se nejen v drogách, ale také čarodějnictví. A do třetice Jaws a jeho kovové zuby, které se mu staly později osudnými.

NA FOTKY Z FILMU MUŽ SE ZLATOU ZBRANÍ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroj textu: csfd.cz, screenrant.com

Zdroj fotografií: Prima Max

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články