Bondovka V tajné službě Jejího Veličenstva: Chybělo málo a film by nevznikl ani na třetí pokus

V tajné službě Jejího Veličenstva
Zdroj: se souhlasem Prima Max
James Bond musí překazit Blofeldův plán na rozšíření smrtícího viru do celého světa.Herečka Diana Rigg neuměla ve skutečnosti bruslit, takže při scéně na kluzišti ji zastupovala dublérka.Film se natáčel ve Velké Británii, Portugalsku a Švýcarsku. Celosvětová premiéra proběhla v Japonsku 13. 12. 1969.Tato bondovka se jako jediná odehrává pouze v Evropě.+ 4 fotky+ 5 fotek

Film V tajné službě Jejího Veličenstva je adaptací jedenácté bondovky spisovatele Iana Fleminga, avšak co se týče filmového pořadí, jedná se o díl šestý, jenž šel do kin v roce 1969. A jak už se to u snímků takového formátu stává, i zde se museli producenti potýkat s nejedním problémem. Co se tehdy stalo?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 13. 03. 2020 16:30

Ernst Blofeld chystá ve svém ústavu v Alpách ďábelský plán, který může ohrozit celý svět. Vyvinul totiž smrtící virus, který mezi lidi rozšíří mladé dívky, jež shromáždil ve své laboratoři. Do Švýcarska se tak vydává agent 007 James Bond, aby zase jednou riskoval svůj život pro záchranu lidstva.

Na akční podívanou V tajné službě Jejího Veličenstva se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Max.

Problémy

Producenty bondovky V tajné službě Jejího Veličenstva pronásledovaly potíže už od samotného začátku. Albert R. ‘Cubby’ Broccoli a Harry Saltzman měli původně v úmyslu začít natáčet po Goldfingerovi z roku 1964. Napsáním scénáře tehdy pověřili Richarda Maibauma. Jenomže než se vyřešily všechny právní náležitosti, začalo se natáčet pokračování s názvem Thunderball.

Proti tvůrcům filmu se spiklo i počasí. Start byl tehdy naplánován po Thunderballu, avšak nebývale teplá zima, a tím pádem také nedostatek sněhové pokrývky, donutily filmaře opět posunout datum zahájení produkce.

Nedařilo se ani napotřetí. Sean Connery na roli Bonda rezignoval a Roger Moore, kterého měl v hledáčku Saltzman jako dalšího možného agenta 007, se upsal jinému projektu. A tak se natáčení opět zpozdilo hledáním nového představitele. Role nakonec připadla Georgeovi Lazenbymu.

Agentovy začátky

Broccoli se s Lazenbym poprvé setkal v roce 1968, a to v kadeřnickém salonu. Setkání to bylo čistě náhodné. George se do Londýna přistěhoval teprve před pěti lety z Austrálie. Aby se uživil, začal pracovat jako prodavač ojetých aut. Tam ho záhy objevil lovec talentů a nabídl mu vystupování v reklamách. Lazenbymu se začalo dařit. Stal se z něj topmodel s ročním příjmem přes pětadvacet tisíc liber. A právě v jedné z reklam si ho Broccoli všiml.

Nelichotivá vyjádření v tisku

Během produkce filmu si režisér Peter R. Hunt pustil tak trochu pusu na špacír a vyjádřil se o nejmladším Bondovi takto: “Nepotřebovali jsme herce, ale sexuální idol. Bylo důležité, aby se na film dívaly také ženy. Takže ano, žádný umělec to není. Je velký rozdíl mezi hercem a filmovou hvězdou,” uvedl režisér.

Hunt měl také údajně s Lazenbym komunikovat pouze prostřednictvím svého asistenta a doporučit celému štábu, aby se od něj drželi dál. Byl přesvědčený o tom, že čím více bude herec sám, tím více se vžije do své role. Nešetřil ho ani při scéně, v níž zemře Tracy (mladá žena, které agent rozmluví sebevraždu). George musel být na place již brzy ráno a přehrávat tutéž repliku pořád dokola, dokud nebyl zcela vyčerpán. Až pak měl ve tváři ten správný výraz, jenž mu vynesl toužebně očekávané slovo “stop”.

NA ZAJÍMAVOSTI O FILMU V TAJNÉ SLUŽBĚ JEJÍHO VELIČENSTVA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroje textu: CSFD.cz, warpedfactor.com

Zdroj fotek: Prima Max

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články