Intriky, násilí a odvážné scény. Startuje výpravný historický seriál Versailles, který pohoršil Anglii

Versailles
Zdroj: Prima Love
Ludvík XIV. Schopný vojevůdce a ještě lepší politik.Svůj volný čas rád tráví s kamarády......nebo četnými milenkami, které se mu prakticky samy vrhají do postele.Ludvíkův bratr Filip si rád užívá večírky, kde dovádí jak s muži, tak i ženami. Mezi jeho oblíbené činnosti patří také lov.+ 8 fotek+ 9 fotek

Mladý francouzský panovník Ludvík XIV. musí začít řešit jeden vážný problém. Jeho poddaní jsou čím dál více vzpurní. Přesune se tak z Paříže, kde mu pomalu, ale jistě začíná hořet půda pod nohama, do klidnějšího Versailles, ze kterého chce udělat nové centrum moci. A tak začne vznikat jeden z nejkrásnějších zámků v Evropě. Na TV Prima startuje nový seriál, který získal řadu uznání.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 18. 04. 2020 11:00

Ludvíkovi je 28 let a záhy bude prohlášen za Krále Slunce. Jenomže jsou tady bohatí dvořané, šlechtici, kteří se proti koruně již jednou vzbouřili, a to během občanské války. Panovník má nyní obavy, že by se mohla situace opakovat. Rozhodne se tedy, že ve Versailles přestaví lovecký zámeček svého otce, udělá z něj jakousi výkladní skříň Francie a zároveň zlatou klec pro šlechtu, aby ji zde mohl držet zdaleka od revolučních nálad Paříže. Jakmile dvořanům dojde pravý účel jejich pobytu v novém sídle, a fakt, že se stali prakticky vězni schopného manipulátora, rozjede se kolotoč intrik, podvodů a vražd.

Na seriál Versailles se můžete podívat každou sobotu a neděli ve 22:00 na Prima Love.

Kriminálka Versailles, nebo porno?

Představitel hlavní role Ludvíka XIV., George Blagden, řekl, že v seriálu je snad vše, od zákulisních politických her až po romantiku. Některé momenty by se dokonce daly nazvat jako Kriminálka Versailles. Možné to je, většina Britů to ale viděla trošku jinak.

Po odvysílání prvního dílu se totiž na ostrovech strhla pěkná bouře. Zastánci morálky tvůrcům vyčítali, že během celé první série se v seriálu vyskytoval každých patnáct minut sex anebo násilí. Horší prý už měla být jen Hra o trůny. Jablko sváru ale hlavně spočívalo v tom, že toto historické drama nepocházelo z dílny kabelovky, ale veřejnoprávní stanice, tedy BBC. Přece není možné, aby hned v prvních šesti minutách pilotního dílu byl jenom sex a nic jiného.

Královský rozpočet

Nebyl by to správný seriál o životě Ludvíka, kdyby neměl vskutku královský rozpočet, jenž pokořil svou sumou leckterý hollywoodský film. Do první série se napumpovalo, v přepočtu, neuvěřitelných 812 milionů korun. Nutno ale dodat, že to je na její kvalitě opravdu znát.

Kostýmy a líčení jsou skutečně dokonalé. Seriál se natáčel samozřejmě nejvíce v zámku Versailles, ale rovněž i v okolních šlechtických sídlech a zahradách. Díky skvělým kulisám se tak mohly vytvořit různé verze bývalého loveckého zámečku, a to tak, jak postupovala jeho kompletní přestavba.

Reálné a smyšlené historické postavy

Aby byl děj seriálu zajímavější na různé charaktery, přidali si tvůrci do scénáře hned několik smyšlených postav. Zatímco tedy Ludvík, jeho bratr Filip, či králova manželka anebo Filipův milenec jsou skutečnými osobami, vedoucí palácové policie Fabien či dvorní lékař Masson se svou dcerou Claudine nikdy neexistovali.

Zajímavé také je, že všechny hlavní role ztvárnili Britové. Jen panovníkova milenka Henrietta Anna Stuartovna byla švýcarská herečka Noémi Schmidt. Natočily se celkem tři série, které pořadu vynesly jedno nej: Versailles patří mezi nejdražší seriály natočené ve Francii.

NA ZAJÍMAVÉ FOTKY ZE SERIÁLU VERSAILLES SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroj textu: Prima TV

Zdroj fotek: Prima TV

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články