Liga výjimečných: Connery se nesnesl s režisérem. Došlo skoro i na pěsti!

Liga výjimečných
Zdroj: Prima Cool
Film byl natočen podle komiksu Alana Moora.Záběry ze savany se natáčely kousek za Prahou.Premiéra snímku byla v Praze a její výtěžek šel na charitativní účely.Film se odehrává v alternativní realitě. Ač se tedy píše rok 1899, lidé používají auta anebo sonar.+ 4 fotky+ 5 fotek

Někdy se stane, že se dva lidé prostě nesnesou. Buď mají oba příliš velká ega, nebo si jednoduše nesednou. Bylo tomu tak i v případě herce Seana Conneryho a režiséra Stephena Norringtona. Natáčení filmu Liga výjimečných, na který se můžete podívat dnes večer, připomínalo spíše hádání dvou kohoutů na smetišti nežli tvůrčí práci. Co se mezi nimi stalo?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 07. 03. 2020 18:00

Kdo zachrání svět před šílencem, který si říká Fantom? V tomto úkolu dokáže uspět jen Liga výjimečných. Dobrodruh Allan, kapitán Nemo, upírka Mina, neviditelný Rodney, tajný agent Tom Sawyer, věčný Dorian Gray a povedená dvojka Jekyll/Hyde. Mají na to ale jen 96 hodin. Uspějí?

Na akční fantasy Liga výjimečných se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Cool.

Hádky a zase jen hádky

Sean Connery se s režisérem Norringtonem hádal zřejmě úplně o všem. "Pan Connery není s ničím spokojený," uvedl pro magazín Entertainment Weekly člen štábu. "Hlavně mu vadí, že musí ve svých 72 letech stále na něco čekat. Ale tak to na natáčení bývá. Na druhou stravu, je to přece jen Connery, takže by se to asi mělo nějak upravit."

Slavný herec měl údajně čekat ve svém přívěsu až několik hodin na to, než se nastavily kamery a osvětlení. “Většinou se vše připraví hned napoprvé a při druhém testu se už jen dolaďují detaily. Jenže Norrington pořád něco vymýšlel. Až po desátém pokusu kývl, že je to ok,” dodal zaměstnanec technické podpory Ligy.

Rekvizity a pěsti

Režisérova, někdy až přehnaná, důslednost se netýkala jen kamer, ale také rekvizit. Pokud se mu některá nezdála svým vzhledem přesvědčivá, ukončil ihned natáčení a poslal všechny domů, dokud se nevyrobila nová. “Na place panovala tak hustá atmosféra, že by se dala krájet. Každý se těšil na večer, až bude moct jít domů,” přiznal další člen štábu.

Takové zdržování samozřejmě nenechalo Conneryho chladným, což vedlo k hlasitým výměnám názorů mezi ním a Norringtonem. Jednou se situace vyhrotila natolik, že režisér vyzval Seana na pěstní souboj, ten mu však s klidem odpověděl, aby jej raději nepokoušel.

Vlezte mi všichni na záda

Souboj na úrovni psychického teroru nakonec prohrál Norrington. Po zkušenosti s Ligou výjimečných prohlásil, že se vzdává profese. Byl sice přizván do několika dalších projektů, ale nikdy v nich nevydržel až do konce. Možná ho zdeptal i fakt, že ani sám tvůrce komiksové předlohy, Alan Moore, neprojevil zájem podívat se na scénář a poté na hotový film.

Ani Sean Connery nevyšel z boje bez jediného šrámu. “Mám toho po krk. Všude je to jen samý idiot,” rozčiloval se Sean poté, co oznámil, že po takové zkušenosti odchází z herecké branže. Hraní golfu a trucování na Novém Zélandu mu však vydrželo pouhé tři roky, pak se ke své profesi vrátil.

NA ZAJÍMAVOSTI Z FILMU LIGA VÝJIMEČNÝCH SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroje textu: TV Prima, Entertainment Weekly, Wikipedia.cz, ČSFD.cz, ranker.com

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články