Sacha Baron Cohen a Borat: Inspiraci našel u židovského doktora a kdyby nebyl rychlý, zabili by ho

Borat
Zdroj: Prima Max
Má sestra je čtvrtá nejlepší prostitutka v Kazachstánu.Má matka je nejstarší ženou v Kuseku. Je jí čtyřicet tři.Ahoj Kazachstáne, hlásí se reportér Borat z Ameriky.Já rád ženy a sex. To fajne!+ 4 fotky+ 5 fotek

Řečeno jeho vlastní mluvou, Borat Sagdiyev je novynař slavnojeho kazašskoj narodu, který se v roce 2006 vydal do Ameryky, aby tam natočil dokument o nakoukání do jejich kultůry. Přestože je to velmy pritažlivý muž a zapřysáhlý antisemita, neměl to v USA vůbec lechké. Chybělo málo a kazašskoj národ by o tohoto hrdynu přišel. Co se stalo?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 02. 04. 2020 16:30

Vy ještě neznáte Borata? Vždyť je to šestý nejznámější Kazach a nejlepší reportér tamní státní televize! Jednoho dne dostane úkol vydat se do Ameriky a natočit o této zemi neomezených možností dokument. A pokud se mu poštěstí, může si tam najít i manželku (tu starou a tlustou mu roztrhal medvěd). Komik Cohen se tak vydává inkognito na cestu napříč Státy a konfrontuje místní obyvatele svou "zparchantělou" mluvou a humorem, který si nebere žádné servítky.

Bavit se u Borata můžete dnes ve 22:15 na Prima Max.

Židovský doktor jako předloha Borata

Poprvé se Cohen setkal s tímto doktorem během své dovolené v Astrachani v Rusku. Lékař mu připadal velmi vtipný, vlastně měl identickou povahu jako Borat, pouze nebyl rasista a logicky, ani antisemita. Komika ihned napadla postava jménem Alexi Krickler, novinář z Moldávie, který není schopen pochopit britskou kulturu. O něco později se zrodil také Borat.

Falešná produkční společnost

Aby bylo možné potencionální účastníky komikova filmu co nejvíce zmást, byla založena falešná produkční společnost One America Productions. Pro tyto účely byla vytvořena i webová stránka. V den natáčení však dostali oslovení účinkující vyrozumění, že se jejich účast v dokumentu ruší a bude jim vyplaceno finanční odškodnění. Vtip byl ale v tom, že se u nich Borat přesto objevil a zaskočil je nepřipravené. Těm, co ho chtěli vyhodit řekl, že by s ním měli mít strpení, když pochází ze země třetího světa.

Skoro ho zastřelili

Když se Borat zjevil nečekaně na rodeu ve Virginii, nabralo vše poměrně rychlý spád. I zde se nechal pořadatel oklamat falešnou produkční společností. Jedna z návštěvnic poté potvrdila, že dav byl z Cohenovy přítomnosti rozžhavený doběla a kdyby se urychleně nestáhl, určitě by po něm někteří začali střílet.

Kazachům se film zpočátku vůbec nelíbil

Kazašské ministerstvo zahraničí využilo příležitosti a nechalo v The New York Times otisknout čtyřstránkové prohlášení, že se chce vyvrátit mylné dojmy o jejich zemi a obyvatelích, které se snaží divákům vnutit Cohenův film. Když se do Bílého domu, měsíc před premiérou filmu, vydal kazašský prezident, uspořádal komik před jejich velvyslanectvím “oficiální” tiskovou konferenci, v níž tvrdil, že prezident přijel do Ameriky jen za jedním účelem, a to sice kvůli propagaci filmu o Boratovi.

NA NEJLEPŠÍ BORATOVY HLÁŠKY SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Zdroj textu: Csfd.cz, Mentalfloss.com

Zdroj fotografií: Prima Max

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články