Malorážkou pro medaile i manžela: Kateřina Emmons slaví 35 let

Na sportovním poli získala mnoho úspěchů.
Zdroj: wikipedia
Kateřina s manželem Matthewem.Ani těhotenství ji nezabránilo přestat trénovat.Manžel s dcerou fandí mamince.Kateřina Kůrková se narodila 17. listopadu 1983 v Plzni.+ 2 fotky+ 3 fotky

Bývalá česká sportovní střelkyně ze vzduchovky a malorážky, trojnásobná olympijská medailistka (jednou dokonce získala zlato, v Pekingu v roce 2008), mistryně světa a Evropy. Kateřina Emmons za svou dlouhou kariéru obdržela mnoho ocenění.

Redaktor
Redaktor 15. 11. 2018 17:21

Kateřina Kůrková se narodila 17. listopadu 1983 v Plzni. Je dcerou Petra Kůrky, bývalého československého a později českého sportovního střelce, trojnásobného mistra světa a trojnásobného mistra Evropy. I jeho rodiče reprezentovali Československo ve střelbě.

Jako juniorka byla v klubu Rapid Plzeň, v roce 2001 obdržela titul Talent roku a již v roce 2002 získala titul juniorských mistryň Evropy za družstvo v kategorii vzduchových pušek. Dokonce tehdy se svými týmovými kolegyněmi Pavlou Habartovou a Kateřinou Beranovou vyrovnaly tehdejší světový rekord.

Nejzářivější okamžik její kariéry přišel na Letních olympijských hrách v Pekingu v roce 2008, kdy 9. srpna vybojovala zlatou medaili ve střelbě ze vzduchové pušky na 10 metrů – porazila dokonce i domácí favoritku Tu Li. O pět dní později získala stříbrnou medaili ve střelbě ze sportovní malorážky. O čtyři roky později na Letních olympijských hrách v Londýně skončila na 4. místě v kategorii střelba ze vzduchové pušky na 10 metrů. V roce 2015 ukončila svou sportovní kariéru.

Díky své práci a zálibě se seznámila se svým manželem Matthew Emmonsem, americkým sportovním střelcem. Vzali se v Plzni 30. června 2007 a mají spolu čtyři děti.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články